Naslovna Niš “Radićemo na tome da stvorimo šampione”: Niš planira veće ulaganje u sport

“Radićemo na tome da stvorimo šampione”: Niš planira veće ulaganje u sport

0
Milan Milanov
Milan Milanov foto: GP018

Milan Milanov, većnik za sport, najavio je ambiciozne planove za unapređenje sportskih aktivnosti, uključujući povećanje budžeta za sport i značajna ulaganja u infrastrukturu. Kaže da imaju jasnu viziju: stvoriti nove šampione i omogućiti svakom građaninu pristup sportu. “Radimo na tome da budžet za sport bude veći nego prošle godine”, izjavio je Milanov.

Sportski tereni u OŠ Dušan Radović
Sportski tereni u OŠ Dušan Radović foto: GP018

On je naglasio da će poseban fokus biti stavljen na poboljšanje sportskih kapaciteta i infrastrukture u Nišu.

“Naš cilj je da u naredne četiri godine proizvedemo državne prvake u kolektivnim i individualnim sportovima“, dodao je Milanov i ukazao da nova vlast u Nišu ima ambiciju da sport u gradu podigne na viši nivo.

KKK Nais
KKK Nais

U planu su i značajna ulaganja u školski sport i sport osoba sa invaliditetom. Milanov je naglasio da će se truditi da decu motivišu da se bave sportom, uz posebne programe koji će omogućiti većem broju dece da pristupe sportskim aktivnostima.

“Radimo na pronalaženju modela koji će deci olakšati bavljenje sportom, uz minimalne troškove”, rekao je Milanov.

Besplatna škola stonog tenisa foto: GP018

Jedna od ključnih tema je i uvođenje besplatnih školica sporta. Klubovi koji primaju sredstva iz budžeta biće u obavezi da pruže besplatne termine za decu, čime će se dodatno podstaći njihovo uključivanje u sportske aktivnosti. Milanov je istakao da će poseban fokus biti stavljen na to da se deca sklone od ekrana i uvedu u svet sporta.

Hala Čair
Hala Čair foto; GP018

U okviru planiranih infrastrukturnih ulaganja, Milanov je najavio poboljšanja u radu sportske hale. Ona će i dalje biti na raspolaganju sportskim klubovima, ali će se termini bolje prilagoditi kako bi se zadovoljile potrebe svih sportskih organizacija.

“Naša hala mora da bude maksimalno u funkciji sporta i sportista”,zaključio je Milanov.

Da podsetimo, i gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović juče je najavio da će naći sredstva za izgradnju novog stadiona. Biće to, prema njegovim rečima, moderni sportski kompleks sa kapacitetom između 15.000 i 20.000 mesta.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde