Naslovna Niš Plan za rekonstrukciju stadiona Čair: „Novi i kompaktniji“ do 20.000 mesta, i...

Plan za rekonstrukciju stadiona Čair: „Novi i kompaktniji“ do 20.000 mesta, i bez atletske staze

0
Pavlović, Propadalo, Milanov
Pavlović, Propadalo, Milanov foto: GP018

Postavljanje nove travnate podloge na stadionu „Čair“ je pri samom kraju. Fudbaleri bi mogli da se vrate na svoj stadion već posle reprezentativne pauze 21. septembra. Puno je bilo obećanja da se renovira i čitav stadion, a nova obećanja donosi i novo rukovodstvo grada. Njihova vizija je da Čair bude „kompaktniji“, odnosno kapaciteta između 15 i 20 hiljada mesta, i bez atletske staze.

Postavljanje nove travnate podloge na stadionu „Čair“
Postavljanje nove travnate podloge na stadionu „Čair“ foto: GP018

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović je obišao radove na postavljanju trave na „Čairu“, i poručio rukovodstvu Kluba da mora da radi još snažnije, kako bi vratili „Radnički“ u vrh srpskog fudbala.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Mislim da sam jasno stavio do znanja da ću raditi na tome da obezbedim finansijska sredstva da uđemo u rekonstrukciju stadiona „Čair“. Na koji način će rekonstrukcija biti izvedena, je pravo pitanje. To je ono što je važno razgovarati sa različitim nivoima sportskih radnika, kolektiva. Ovo će biti gradski stadion, stadiona na kome će gradski klubovi igrati“, naveo je Pavlović.

Dodao je da „provejava“ plan da bi stadion nakon rekonstrukcije trebalo da ima između 15 i 20 hiljada mesta, a po modernim standardima, novi stadion bi mogao biti bez atletske staze. To znači da je neophodno naći i novu lokaciju za treninge atletičara.

Rekonstrukcija pomoćnog terena
Rekonstrukcija pomoćnog terena foto: GP018

Pored glavnog terena, „Radnički“ rekonstruiše i dva pomoćna terena. Jedan će biti sa prirodnom travom, a drugi sa veštačkom.

Dejan Propadalo
Dejan Propadalo foto: GP018

„Radovi su jutros završeni sa štepovanjem te mašine, koja postoji samo u Engleskoj. Što se tiče igranja utakmica, od ovog današnjeg dana, treba da prođe 20 dana, pa će Radnički moći da igra prvu utakmicu. To je otprilike 24. septembra, kad nam u goste dolazi „Spartak“ iz Subotice. Sad je trenutno pauza od 1. do 15, a mi sad u subotu igramo u Leskovcu, pa u Zaječaru u nedelju, pa je pauza, koja nam je dobrodošla da se teren primi“, naveo je Dejan Propadalo, generalni direktor FK „Radnički“.

Vrednost radova je između 700 i 800 hiljada evra, a radove na postavljanju hibridne trave vrši engleska firma PRDC.

Pavlović, Milanov, Propadalo
Pavlović, Milanov, Propadalo foto: GP018

Propadalo je najavio da bi uskoro trebalo da počne sa radom i prodavnica „Radničkog“ na stadionu i dodao da će funkcionisanju kluba pomoći i novi sponzor MaxBet, koji će mesečno uplaćivati 12.500 niškom klubu tokom tri godine ugovora.

Milan Milanov
Milan Milanov foto: GP018

Novi gradski većnik Milan Milanov istakao je da u planu veći budžet za „Radnički“. Naveo je i da će se raditi na sportskoj infrastrukturi, a kaže i da će biti ulaganja i u školski sport, amaterski sport i sport za osobe sa invaliditetom.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde