Naslovna Društvo Gradonačelnik Niša obećava da će svakodnevno raditi na tome da obespravljeni radnici...

Gradonačelnik Niša obećava da će svakodnevno raditi na tome da obespravljeni radnici dobiju svoje zaostale plate

0
Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

Novi gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović izjavio je nakon prve sednice Gradskog veća da će se rešavanjem problema isplate zaostalih plata radnicima propalih društvenih firmi baviti „na dnevnom nivou“. Istakao je da je to možda najvažnije pitanje, koje se mora rešavati u bliskoj budućnosti.

Pavlović je poručio da je uveren da neće stati sa rešavanjem i smatra da građani nisu bili jednog tretirati u rešavanju ovog problema.

„To je možda jedno od najvažnijih pitanja, koja se moraju rešavati u bliskom budućem periodu. Definitivno sa uveren da neću stati sa rešavanjem, dok ne probam da to rešim. Neću prestati sa nalaženjem modela, ali nije to samo model, već su pre svega sredstva. Ti građani koji su odavno obespravljeni moraju da dobiju svoja prava. Smisao je da svi naši sugrađani budu na isti način tretirani i meni se čini da u prošlosti zbog različitih situacija koje su se dešava, nisu svi na isti način tretirani kao građani Niša, a ja kao gradonačelnik u ovom trenutku želim da poručim da nećemo stati dok taj problem ne rešimo“, poručio je Pavlović.

On je istakao da postoji primeri dobre prakse, koji su primenjivi na Niš. Kaže da je upoznat sa odlukama koje su donete na drugim mestima i obećava da će se na tome raditi na dnevnom nivou.

Oko 7.000 radnika nekadašnjih velikih industrijskih preduzeća ne uspevaju da godinama naplate zaostale plate uprkos izvršnim sudskim presudama. U niškom regionu propalo je oko 35 društvenih firmi, a među zaposlenima ima onih koji nisu naplatili desetak plata, ali i onih koji nisu naplatili više od 100 plata. Procenjuje se da za isplatu zarada radnika u Nišu potrebno oko 13 miliona dinara.

Zbog neisplaćenih plata radnici Elektronske industrije, Mašinske industrije i drugih propalih društvenih firmi protestuju duže od 14 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde