Naslovna Društvo Novo obećanje za završetak studentskom doma: „Odgovorno kažem, završićemo taj projekat“

Novo obećanje za završetak studentskom doma: „Odgovorno kažem, završićemo taj projekat“

0
Studenski dom
Studenski dom foto: GP018

Prošlo je oko 15 godina od kako je položen kamen-temeljac za novu zgradu studentskog doma kod tehničkih fakulteta. Početkom ove godine je predsednica Vlade u tehničkom mandatu Ana Brnabić poručila da garantuje da će studentski dom, ali i stanovi za mlade naučnike, biti završeni u kratkom roku.

Njen naslednik Miloš Vučević je tokom današnje posete našeg grada istakao da će se taj projekat završiti, samo se čeka odluka Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Miloš Vučević
Miloš Vučević foto: GP018

„Da vratim vreme unazad ne mogu. Ne mogu da ispravim sve one greške koje su učinjene i probleme sa kojima su se suočili. Odgovorno mogu da vam kažem, završićemo taj projekat. Nažalost ili na sreću, zakonska regulativa je takva da javni pozivi i tenderi ostavljaju dosta prostora za, neću da kažem opstrukciju, ali za različite aktivnosti. Trenutno je postupak u žalbi, odnosno zahtevu zaštite jednog od ponuđača. Kada dobijemo odluku Komisije za zaštitu prava ponuđača, nastavićemo i završićemo to što je trebalo davno da bude završeno“, naveo je predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Najavio je da obećava da će raportirati Nišlijama kada to bude završeno. Pozvao je i novog gradonačelnika da pomogne u rešavanju tog problema.

„Rešićemo ovaj problem koji nažalost stoji toliko godina. Moramo da rešimo i očekujemo da Pavlović radi sa nama na tom rešavanju. Ne ulazeći u to šta je čija nadležnost. Rekao sam mu da se ne opterećuje da li je nešto republička nadležnost ili gradska ili opštinska. Gradonačelnik mora da radi na svim poljima zajedno sa svima nama“, zaključio je Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde