Naslovna Društvo Premijer Vučević došao u Niš da pruži podršku novom gradonačelniku i stranačkom...

Premijer Vučević došao u Niš da pruži podršku novom gradonačelniku i stranačkom kolegi

0
Miloš Vučević i Dragoslav Pavlović
Miloš Vučević i Dragoslav Pavlović foto: GP018

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević danas je u poseti Nišu. Nakon prijema u Gradskoj kući i razgovora sa novim gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem, zajedno su obišli radove na izgradnji nove zgrade Naučno-tehnološkog parka u Nišu.

Stadion Čair
Stadion Čair

U Gradskoj kući razgovaralo se o izmeštanju pruge iz centra grada, o prugama od Niša do Beograda i Dimitrovgrada, o mogućnosti renoviranja stadiona „Čair“, o komunalnoj infrastrukturi, aerodromu…

Miloš Vučević
Miloš Vučević foto: GP018

„Obećavam da ćemo kao Vlada Republike Srbije, i ja lično, truditi da budemo što češće u Nišu, da Niš dovedemo na poziciju koju zaslužuje, da ima mnogo veći budžet, da ima budžet srazmerno broju stanovnika, da može da rešava velike i važne stvari za dalji razvoj, stvari za koje Nišlije očekuju da budu rešene“, poručio je premijer Vučević.

Nišville
Nišville foto: Dušan Mitić Car / Nišville promo

On je Pavloviću poručio da mora da brendira grad, koji je već bogat kulturnim i umetničkim manifestacijama. Savetovao mu je da što više bude među građanima i da rešava njihove probleme.

„Čeka ga veliki i odgovaran posao, nimalo lak. Ali sam siguran da je on svestan toga i da je pristupio maksimalno ozbiljno. Niš je izašao iz tih izbornih i postizbornih procesa, dugo je to trajalo, sad je vreme da se radi, da se donose važne odluke i da se, pre svega, realizuju veliki projekti. Ne mislim samo novčano ili površinsko veliki, veliki projekti su svi oni koji rešavaju očekivanja, probleme i izazove sa kojima se Nišlije suočavaju“, dodao je predsednik Vlade.

Izgradnja NTP 2.
Izgradnja NTP 2. foto: GP018

Drugi deo posete održan je kod gradilišta druge zgrade Naučno-tehnološkog parka u Nišu, u koji će država uložiti oko 25 miliona evra, zahvaljujući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj.

Milan Ranđelović
Milan Ranđelović foto: GP018

„Želim da verujem da je činjenica da je prvi izlazak novog gradonačelnika Niša u Naučno-tehnološki park svojevrstan simbol pravca u kome bi grad želeo da se dalje razvija. Mi ćemo se potruditi da damo punu podršku da to tako i bude“, naveo je direktor NTP-a Milan Ranđelović.

Prezentacija NTP
Prezentacija NTP foto: GP018

Dragoslav Pavlović se nadovezao i poručio da je upravo to pravac u kome novo rukovodstvo Niša želi da vodi ovaj grad.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Želimo da ovo bude grad, ne samo naprednih tehnologija, nego i grad veštačke inteligencije i da se pozicioniramo kao Niš na mapi svet, među svim razvijenim gradovima. Veliko nam je zadovoljstvo da nam je danas u poseti predsednik Vlade Miloš Vučević, jer to pokazuje da postoji snažna podrška Republike u izgradnji i razvoju Niša, u svim onim projektima koje smo planirali za Niš, a sve u cilju boljeg života naših sugrađana“, naveo je Pavlović.

Prezentacija kompanije i proizvida
Prezentacija kompanije i proizvida foto: GP018

Premijer Miloš Vučević istakao je da je oduševljen koliko je mladih kreativnih i sposobnih ljudi, koji daju snagu i optimizam. Naveo je i da je pohvalno što se nakon kratkog rada NTP-a gradi već nova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde