Naslovna Bela Palanka Dani Banice uz rekordne brojeve učesnika i posetilaca proslavili punoletsvo

Dani Banice uz rekordne brojeve učesnika i posetilaca proslavili punoletsvo

0
Dani Banice 2024
Dani Banice 2024

U Beloj Palanci održana 18. manifestacija i 14. Sajam starih i umetničkih zanata.Dane banice obeležio je veliki broj posetilaca i rekordan broj učesnika.350 takmičara u pravljenju banica,100 takmičara na sajmu,oko 150 mališana na radionicama i olimpijadi i 65 hiljada posetilaca.

Dani Banice 2024
Dani Banice 2024

“Preponosan sam na manifestaciju Dani banice jer je postala najbolja manifestacija ne samo u Srbiji i regionu već i u Evropi“ istakao je Goran Miljković, predsednik Opštine Bela Palanka i zahvalio se građanima Bele Palanke jer je svako od njih na neki način zaslužan što ova manifestacija ne samo da traje već je svake godine sve bolja i kvalitetnija.

Direktor TO Bele Palanke Miloš Lilić kaže da je po svim parametrima manifestacija ove godine najuspešnija do sada, ali da su kao organizatori na to bili spremni i da su na to računali.

U vrtkinom vrtu promovisana je paprika vrtka,a 10 poljoprivrednih proizvođača izložilo je svoje paprike i jela pripremljena od njih.

Vrtkin vrt
Vrtkin vrt

I ove godine je bilo dosta programa za decu koja su crtala na brašnu,učila da mese banicu i takmičila se na olimpijadi. Sa decom je radio promoter manifestacije Nenad Gladić koji je punih 10 godina deo ove manifestacije.

Dani Banice
Dani Banice

Treće večeri manifestacije dodeljene su nagrade majstorima banice u slanoj, slatkoj, integralnoj i kreativnoj kategoriji, kao i nagrada za najbolje aranžirani sto.

Nagrada za prvo mesto ove godine iznosila je 80 000 dinara, za drugo 50.000 din, a za treće mesto 40.000 dinara. Ljiljana Mitić iz Crvene Reke pobednik je Dani banice i sledeće godine pripremaće džinovsku banicu.

Dani Banice
Dani Banice

Jedna od novina na manifestaciji Dani banice ove godine bila je i nagrada za najbolju fotografiju sa prethodnih manifestacija.

Nikola Rokvić
Nikola Rokvić

Sva tri dana manifestacije organizovan je bogat kulturno umetnički program, a posetioce su zabavljali Nataša Bekvalac,Nikola Rokvić i Dejan Petrović Big bend.

Nataša Bekvalac
Nataša Bekvalac

Manifestaciju su organizovali TO Bele Palanke i NB „Vuk Karadžić“ pod pokroviteljstvom Opštine Bela Palanka i Ministarstva turizma i omladine RS.

Dejan Petrović i Big Bend
Dejan Petrović i Big Bend

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde