Naslovna Društvo Napreduju radovi na izgradnji druge zgrade NTP-a, završena temeljna ploča

Napreduju radovi na izgradnji druge zgrade NTP-a, završena temeljna ploča

0
Radovi NTP-a 2.
Radovi NTP-a 2. foto: NTP

Završena je kompletna temeljna ploča, a trenutno se postavljaju i prvi noseći stubovi, navode iz Naučno-tehnološkog parka Niš i dodaju da je to ogroman korak napred. Kamen-temeljac za ovu zgradu postavljen je krajem februara ove godine, a država će u ovaj projekat uložiti oko 25 miliona evra, zahvaljujući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj.

„U jednoj rečenici, situacija izgleda ovako: završena je kompletna temeljna ploča, a trenutno se postavljaju i prvi noseći stubovi, što je ogroman korak napred. Nova zgrada NTP Niš ponudiće savremeno opremljen radni prostor, sale za sastanke, laboratorije, kao i prostor za neformalno druženje, sportske aktivnosti i još dodatnog sadržaja omogućavajući, na taj način, rad i razvoj sadašnjih i budućih kompanija članova NTP Niš“, navode iz niškog Naučno-tehnološko parka.

Budući izgled NTP 2.
Budući izgled NTP 2. foto: NTP

Ulaganjem od oko 25 miliona evra, kapaciteti će biti udvostručeni, i stvoriće se uslovi da na 15.000 metara kvadratnih kancelarijskog i laboratorijskog prostora imaju preko 80 kompanija i preko 1.000 zaposlenih.

„Ovaj prostor biće ključna tačka okupljanja talenata koji će zajedničkim snagama stvarati rešenja za budućnost“, dodaju iz NTP-a.

Posao izgradnje druge zgrade NTP-a na tenderu je dobila firma „Concord West“, u vlasništvu Željka Drčelića. Inače, oni su radili i prvu fazu. Nakon završetka druge zgrade, ukupan prostor NTP-a će biti oko 30.000 metara kvadratnih.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde