Naslovna Niš Održan Prvi “Komren kup 2024”: Fudbalski turnir uz veliku humanitarnu misiju

Održan Prvi “Komren kup 2024”: Fudbalski turnir uz veliku humanitarnu misiju

0
Prvi “Komren kup 2024”
Prvi “Komren kup 2024” foto: Nenad Nikolić

Po prvi put u Nišu, održan je fudbalski turnir pod nazivom „Komren kup 2024“. Ovaj sportski događaj, koji je oživeo čitavo naselje Komren, organizovali su mladi ljudi i sportisti sa željom da unesu zabavu i zajedništvo u svoje okruženje, kao i da ukažu na važnost sporta kod omladine.

Turnir je okupio osam ekipa, a organizatori su se trudili da sve bude u najboljem redu.

Vojin Vučković
Vojin Vučković foto: GP018

„Za kratko vreme uspeli smo da organizujemo turnir koji je imao za cilj ne samo zabavu, već i humanitarni rad. Dečiji turnir ima za cilj da pomogne našem vršnjaku koji boluje od mišićne distrofije i kome je potreban novac za izlečenje. Nadamo se da će i on moći da igra neki od ovih turnira u bliskoj budućnosti“, kazao je Vojin Vučković.

Pomoć za lečenje
Pomoć za lečenje foto: Nenad Nikolić

Tokom trajanja turnira, posetioci su imali priliku da doniraju novac za lečenje obolelog dečaka, putem kutije postavljene na mestu događaja. Oni su naglasili da je moguće donirati i putem SMS poruka ili uplatom na žiro račun fondacije „Jedro“.

Fondaciju „Jedro” su osnovale porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije, sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite i lečenja obolelih od ove opake bolesti. Fondacija je izrazila nameru da nastavi sa svojim aktivnostima i nakon prikupljanja sredstava za petoricu dečaka, pomažući i druge dečake obolele od iste bolesti u Srbiji.

Za lečenje petorice obolelih dečaka potrebno je prikupiti 1,5 miliona USD. Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti slanjem SMS poruke sa brojem 5 na broj 3091, uz cenu poruke od 200 RSD (mts, Yettel i A1), ili uplatom na žiro račun fondacije „Jedro” (broj žiro računa: 160-6000001959095-91).

Prvi “Komren kup 2024”
Prvi “Komren kup 2024” foto: Nenad Nikolić

Turnir „Komren kup 2024” predstavljao je ne samo sportski događaj, već i značajan korak u humanitarnom radu ovih mladih ljudi. Okupio je veliki broj meštana, a najviše su se turniru radovala deca, koja su se već opredelila za neki od sportova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde