Naslovna Društvo Obuke za neformalne grupe i udruženja u Nišu

Obuke za neformalne grupe i udruženja u Nišu

0
Obuke za neformalne grupe i udruženja u Nišu
Obuke za neformalne grupe i udruženja u Nišu foto. LFN

Lokalna fondacija Niš (LFN) pokreće novi ciklus obuka na kojima će pružati mentorsku podršku neformalnim grupama i udruženjima u Nišu. Obuke se organizuju sa namerom da LFN dodatno ohrabri i pomogne aktivnim ljudima u gradu da unaprede svoje veštine za uspešan rad u lokalnoj zajednici i da bolje koncipiraju i plasiraju svoje ideje.

Kroz niz radionica i rad sa iskusnim trenerima biće obuhvaćene najvažnije teme: pisanje predloga projekata, razvijanje ideje, finansijsko upravljanje, prikupljanje sredstava iz različitih izvora, mobilizacija zajednice, medijska promocija i komunikacija na društvenim mrežama.

Poziv je otvoren do 10. avgusta, a mogu da se prijave predstavnici neformalnih grupa i registrovanih udruženja sa teritorije pet gradskih opština u Nišu. Obuke će trajati do kraja godine, biće podeljene po oblastima i potpuno su besplatne. Prednost prilikom selekcije učesnika imaće predstavnici grupa koje su se ranije prijavljivale na konkurse LFN.

U prethodne tri godine je LFN na različitim konkursima dobila više od 250 predloga neformalnih grupa i registrovanih udruženja. Od toga je odobreno 43. Veliko interesovanje i više od 200 predloga koji nisu prihvaćeni pokazuju da u Nišu postoji mnogo aktivnih ljudi kojima je potrebna podrška kako bi unapredili svoje ideje i pripremali još kvalitetnije predloge.

Kroz ovaj otvoreni javni poziv LFN želi da ponudi mogućnost neformalnim grupama i registrovanim udruženjima da učestvuju u obukama koje će im pomoći da unaprede svoje veštine i razrade važne tehnike od trenutka nastanka ideje, preko pisanja projekata pa do prikupljanja sredstava za realizaciju aktivnosti i finansijskog upravljanja.

Cilj je da na svakoj obuci, koja će trajati po dva dana, učesnici kroz rad sa trenerima dobiju teorijsko znanje i nauče kako da to primene u praksi. Kroz konkretne primere saznaće kako aktivizam doprinosi razvoju zajednice i šta je potrebno aktivnim ljudima da bi uspešno realizovali svoje ideje.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod.

PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA OBUKAMA LFN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde