Naslovna Društvo JKP „Gradska toplana“ završava zamenu dva kilometra toplovoda u Nišu

JKP „Gradska toplana“ završava zamenu dva kilometra toplovoda u Nišu

0
Radovi Gradska Toplana
Radovi Gradska Toplana foto: JKP Gradska Toplana

JKP Gradska toplana zamenilo je oko dva kilometra tase toplovoda u okviru radova na rekonstrukciji toplovodne mreže koja se već drugu godinu zaredom radi u toku leta. Radovi su prema rečima direktora Predraga Milačića, započeli prošlog proleća i radilo se na 14 deonica.


„Tenutno se radovi na zameni toplovoda odvijaju u ulici Todora Milovanovića. U ovom trenutku se radi još u ulici Generala Bože Jankovića. Time završavamo aktivnosti zamene starih cevi novim, u okviru projekta rehabilitacije distributivnog sistema“, kazao je Milačić.

On je istakao da će zamena starih cevi sigurno doprineti još boljoj efikasnosti distributivnog sistema, u smislu smanjenja gubitaka.

„Na zamenjenim deonicama će biti sprečene havarije koje su se u prethodnom periodubdešavale“, naglasio je Milačić.

Ukupno je za ove radove, koji predvišaju zamenu distributivne mreže, uloženo 1,9 miliona eura. Za rekonstrukciju glavnog toplotnog izvora Krivi Vir utšeno još 2,3 miliona eura. Na njemu su zamenjena tri gorionika, dva dimnjaka i ubačeni su utelizatori za povećanje energetske efikasnosti. Sa ovim radovima direktor Toplane očekuje da, kao i prethodnih nekoliko godina, i ove godine ne bude nikakvih problema niti u proizvodnji niti u distribuciji toplotne energije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde