Naslovna Društvo Sutra u Domu zdravlja novi preventivni pregledi, ali i po prvi put...

Sutra u Domu zdravlja novi preventivni pregledi, ali i po prvi put razgovor sa direktorom ove ustanove

0
Preventivni pregledi
Preventivni pregledi foto: Dom zdravlja Niš

Nišlije su navikle da svake subote niški Dom zdravlja organizuje preventivne zdravstvene predmete. Odnedavno je uvedeno i savetovanje iz domena socijalne zaštite, a najnovija akcija je razgovor Nišlija sa direktorom ove zdravstvene ustanove.

U želji da pomogne građanima, ali i da prihvati sugestije i unapredi rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti direktor Doma zdravlja Niš prof. dr Milorad Jerkan, organizuje prijem građana svake subote u zakazanom terminu.

Otvorena vrata
Otvorena vrata foto: Dom zdravlja Niš

„Direktor će u narednom periodu razgovarati sa građanima koji žele da potraže pomoć u rešavanju ličnih problema u oblasti zdravstvene zaštite, zatraže savet, istaknu svoju molbu u cilju rešavanja različitih problema ili predlože ideju za unapređenje zdravstvenog sistema“, kažu iz Doma zdravlja Niš.

Dodaju da je ideja da se rukovodstvo direktno upozna sa kojim teškoćama se susreću građani u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu. Svoj termin možete dobiti pozivom na broj 018/503-516.

Preventivni pregledi se održavaju takođe sutra od 7 do 14 časova, a organizovani su sledeći preventivni i skrining pregledi:

1. Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25 do 64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br. 55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš

2. Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede:

– na rano otkrivanje karcinoma debelog creva

– na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska)

– na rano otkrivanje dijabetesa

– na rano otkrivanje depresije

3. Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke.

4. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

5. Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju:

– određivanje koštane gustine – denzitometrija.

U centralnom holu Doma zdravlja Niš u od 8 do 11 časova biće takođe organizovane aktivnosti pružanja saveta iz domena socijalne zaštite. Socijalne radnice Službe za kućno

lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje ovom prilikom pružaće savete o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde