Naslovna Društvo Priče izvan margina – Trening o izveštavanju o marginalizovanim grupama

Priče izvan margina – Trening o izveštavanju o marginalizovanim grupama

0
Priče izvan margina
Priče izvan margina foto: Youth Vibes

„Priče izvan margina“ je projekat nastao sa ciljem da unapredi izveštavanje o marginalizovanim grupama. Projekat realizuje omladinski portal Youth Vibes u Nišu. Ovaj projekat namenjen je mladim novinarima na početku svoje karijere.

Reč je o projektu gde će novinari do 18 do 30 godina imati priliku da kroz radionice i razgovore sa predstavnicima marginalizovanih grupa, da se upoznaju sa problemima i životom ovih grupa.

Projekat se sastoji iz nekoliko faza, a početna faza obuhvata sledeće:

– Dijalog novinara sa predstavnicima marginalizovanih grupa (2. avgust u Media&Reform Centru)

– Radionica o izveštavanju o marginalizovanim grupama (23. avgust u Media&Reform Centru)

-Kreiranje sadržaja (tekstova, video priloga, multimedijalnih sadržaja)

Na samom dijalogu učestvovaće predstavnici marginalizovanih grupa, a sam cilj ove aktivnosti jeste bolje upoznavanje sa problemima, jezikom i životom ovih grupa.

Radionica će se fokusirati na afirmativno predstavljanje ovih grupa, jezika u medijima, medijsku etiku kao i mapiranje problema sa kojima se ljudi iz marginalizovanih grupa susreću u svakodnevnom životu.

Na kraju samog treninga mladi novinari imaće priliku da kreiraju sadržaju u bilo kom medijskom formatu koji će prikazati njihovu temu na najverodostojniji način.

Prijave su otvorene do 26. jula, i mogu se izvršiti putem sledećeg linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpUJk0menzTXsWh3EkRRH5Zrm7OCzF_OLOiICE256Wks5m6Q/viewform

Youth Vibes je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti informisanja i promene svesti kod mladih.

Zalažu se za unapređenje javnog informisanja, razvoj omladinskog aktivizma i jačanje zajednice mladih, promociju i bolje razumevanje značaja kulture i umetnosti kod mladih, istraživački rad, izradu analiza i preporuka u oblasti obrazovne politike, sporta i socijalne zaštite i kontinuirani rad na polju rešavanja pitanja i problema vezanih za omladinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde