Naslovna Niš Bez promene i u Paliluli. Bratislav Vučković ostaje predsednik ove opštine

Bez promene i u Paliluli. Bratislav Vučković ostaje predsednik ove opštine

0
Bratislav Vučković
Bratislav Vučković foto: GP018

Nakon sednice Skupštine u Niškoj Banji, gde je za predsednika Opštine ponovo izabran Dušan Živković, održana je i sednica u Paliluli po istom receptu. Za predsednika GO Palilula ponovo je izabran Bratislav Vučković, a za njegovog zamenika izabran je Dušan Pujović, dosadašnji većnik.

Sa 14 glasova za i tri protiv, izabrano je novo rukovodstvo gradske opštine Palilula. Dodatne četiri godine na čelu Palilule dobiće Bratislav Vučković, a novi zamenik biće Dušan Pujović.

Sednica Gradske opštine Palilula
Sednica Gradske opštine Palilula foto: GP018

Tri većnika su iz SNS-a, a po jedan iz PUPS-a i SPS-a. U Veću će biti Saša Usenović, Vlasta Nedeljković, Sandra Pavlović, Jovica Radić i Predrag Petrović.

Novi-stari predsednik GO Palilula istakao je da će pored socijalnih problema, infrastrukture i komunalnih problema, glavni prioritet u novom mandatu biti evropski fondovi.

Bratislav Vučković
Bratislav Vučković foto: GP018

„Ne mogu da budem apsolutno zadovoljan svim onim što smo uradili. Mnogo više smo planirali, ali ovaj drugi period od četiri godine nas očekuje. Očekujemo da uradimo ono što smo planirali, a što nismo završili. Postoje i drugi planovi, i druge potrebe građana. U kratkom ekspozeu sam pojasnio koji će biti prioriteti. Sve zavisi od saradnje sa gradskim vlastima i sa nekom reorganizacijom gradskih opština. Ja ću se potruditi da naša opština bude još efikasnija i još bolja, ne samo u smislu lokalnog razvoja, već i kad je u pitanju međunarodna saradnja. Postoje određeni veliki evropski fondovi, koje mi nažalost nismo iskoristili“, naveo je Bratislav Vučković.

Najavljuje i određene promene u novom mandatu, tačnije reorganizaciju u administraciji.

„Pojedine odseke ćemo možda ukinuti, a neke pojačati, pre svega u skladu sa našim nadležnostima. Tu pre svega mislim da će biti pojačan komunalni nadzor i uvećan broj komunalnih inspektora. Neće biti novog zapošljavanja, već ćemo iz reda zaposlenih preraspodelom organizovati na taj način“, dodao je Vučković.

Od 25 odbornika, za izbor Vučkovića glasalo je svih 14 odbornika sa liste koja ga je i predložila, a tri glasa je bilo protiv. Iz opozicije su istakli da su bili protiv, jer je Vučković „personifikacija bahate vlasti u Nišu“.

Aleksandar Živadinović
Aleksandar Živadinović foto: GP018

„Sva očekivanja koja su Palilulci i Nišlije imali od SNS-a nisu ispunjena. Kao odbornik sam pomenuo brojne probleme, poput problema s vodom u Krušcu, kanalizacije u Mramoru, mnogih neasfaltiranih ulica od Delijskog visa do Pasi Poljane, Kovanlučke ulice, rupe na putevima i sve to je ova vlast ignorisala i stavljala pod tepih“, rekao je Aleksandar Živadinović, šef odborničke grupe „Biramo Niš – Biramo Palilulu“.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde