Naslovna Niš Gradski Odbor SPS Niš saopštenje za javnost

Gradski Odbor SPS Niš saopštenje za javnost

0
SPS Niš foto: GP018

Na osnovu izjava pojedinih razočaranih, a pre svega neostvarenih opozicionih predstavnika, koji u nedostatku argumenata i činjenica, željni bar minimuma medijske pažnje, pa u tom cilju pominju SPS kako bi bar za trenutak izašli iz političke neprepoznatljivosti, Socijalistička partija Srbije GO Niš, poručuje:

Partija smo smo koja prekosutra obeležava 34. godinu svoga postojanja i politčkog delovanja, i samim tim politička organizacija sa najvećim iskustvom. Prošli smo različite poltičke i društvene okolnosti, činili apsolutnu vlast, bili opozicija ali i koalicioni partner.  Vreme kada je SPS činio apsolutnu vlast, je vreme najvećeg razvoja našeg Grada, i veliki broj kapitalnih objekata izgrađen u tom periodu su i danas simboli i ponos grada Niša. Kao koalicioni partneri smo lojalni, dosledni i korektni. Saradnju sa Srpskom Naprednom Strankom ocenjujemo kao primer kako dve političke organizacije mogu sprovoditi svoje programe, poštovati svoje postulate a delovati potpuno jedinstveno.  Jednaka prava za sve naše sugrađane, iste šanse za sve mlade ljude, briga i pomoć najugroženijim kategorijama našeg društva, razvoj nauke i poboljšanje uslova rada naučnim radnicima, izgradnja kliničkog centra i efikasnija zdravstvena zaštita, izgradnja više bulevara i modernih saobraćajnica, dolazak stranih i domaćih investitora i otvaranje novih radnih mesta, organizovanje mnogih događaja iz oblasti kulture i društvene nadgradnje, ulaganje u sport, efikasnija gradska uprava i  ostvarivanje prava gradjana, novi parkovi i igrališta za decu, samo su neki od projekata po čemu će koalicija SPS-a i SNS-a biti upamćena.

Ostaće i opozicija iz ovog perioda upamćena ali po političkoj dezorjentisanosti, po bojkotu svega normalnog do na kraju bojkota samih sebe, po kontradiktornim stavovma i izjavama pisanih tuđom rukom, da je često bio problem i da se pročita, po svađama, vređanjima, prebrojavanju svega i svakoga, nekada u tri, nekada u pet kolona ali uvek usmereni ka destabilizaciji našeg grada a i države u celini. Da se obzvredi svačiji rad i da se obesmisli sve što može, je parola opzicionog delovanja.

Jedni te isti ljudi željni vlasti i uticaja, samo sa drugim značkama na reverima, se danas predstavljaju za opoziciju u našem Gradu.

Samo plitički amateri mogu pokušavati da na ovakav način koji sada nude građanima, oni dođu na vlast. Pominjanje rejtinga sa podatkom samo njima znanim, dok još nisu objavljeni konačni rezulati upravo završenih izbora, je do sada neviđeno u političkoj praksi.

Socijalisti Niša su stava da su naši sugrađani pokazali svoju poltičku volju, da su odoleli pritisku i stranom uticaju. Izabrali da nastave putem razvoja, izgradnje, i poboljšanja uslova života. Da Niš bude grad u koji se dolazi, da Niš bude grad u koji se ostaje, da Niš bude mesto koji je garant dobrog i sadržajnog života. Da patriotizam, ljubav prema porodici, uzajamno poštovanje i uvažavanje, čuvanje našeg Grada, budu osnovne vrednosti.

Da, ukazano nam je povrenje da nastavimo dalje, da budemo još bolji i još odlučniji. Nema sumnje da ce Srpska Napredna Stranka i Socijalistička partija Srbije sa svojim koalicionim partnerima formirati vlast u narednom periodu i ispuniti sva svoja data obećanja.

Gradski Odbor SPS Niš

Prof. dr Igor Novaković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde