Naslovna Niš Nikola Božić ponovo predsednik Skupštine GO Palilula

Nikola Božić ponovo predsednik Skupštine GO Palilula

0
Sednica skupštine Gradske opštine Palilula
Sednica skupštine Gradske opštine Palilula foto: GP018

Većinom glasova Nikola Božić iz SNS-a je ponovo izabran za predsednika Skupštine gradske opštine Palilula. Za njegovog zamenika izabran je član SPS-a Srđan Vasković, dok je novi sekretar Vanja Ružić.

Dosadašnji predsednik Skupštine je izabran sa 14 glasova, tri odbornika su bila protiv te odluke, a njih šestoro je bilo uzdržano. Dva odbornika opozicije nisu prisustvovala konstitutivnoj sednici.

Nikola Božič
Nikola Božić foto: GP018

„Izbor za predsednika Skupštine opštine Palilula je za mene velika čast i odgovornost. To pokazuje kakav odnos Srpska napredna stranka ima prema mladim kadrovima stavljajući ih na bitne funkcije. S obzirom da sam u prethodnom mandatu bio predsednik Skupštine gradske opštine Palilula, dobro sam upoznat sa problemima i zahtevima stanovništva GO Palilula. Mogu da kažem da smo u prethodnom periodu uz veliku podršku predsednika Republike Srbije, Vlade Srbije i Grada Niša velike stvari uradili na Paliluli“, naveo je Nikola Božić.

On je dodao da je Palilula u prethodnom periodu bila jedno veliko gradilište i ističe da očekuju da tako nastave i nadalje. Istakao je da su za njih važni strateški ciljevi – društveni, ekonomski, infrastrukturni i ravnomerni razvoj, kao i zaštita životne sredine.

Sednica skupštine Gradske opštine Palilula
Sednica skupštine Gradske opštine Palilula foto: GP018

Uskoro će biti održana sednica Skupštine, na kojoj će biti izabran predsednik Gradske opštine, članovi Veća i stalna radna tela.

Aleksandar Živadinović
Aleksandar Živadinović foto: GP018

„Očekivao sam danas ovde Aleksandra Vučića koji je predvodio vašu listu jer je on definitivno bio kandidat i za Opštinu Palilula, i za Grad Niš, i za mesne zajednice. Hteo sam da nam odgovori šta je sa problemima koje su Palilulci očekivali da se reše, a nisu“, rekao je Aleksandar Živadinović.

On je podsetio da je njegova koalicija podnela krivične prijave protiv Opštinske izborne komisije Palilula i Tihomira Perića, koji je predvodio Rusku stranku.

U opštini Palilula u odborničke klupe će sedeti 25 odbornika. Njih 14 su sa liste „Aleksandar Vučić – Palilula sutra”, a opozicija ima 11 odbornika – šestoro sa liste Grupe građana „Dr Dragan Milić”, četvoro iz koalicije „Biramo Niš” i jedan odbornik liste „Ujedinjeni – Nada za Niš”.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde