Naslovna Niš Promene u Panteleju: Dragan Pavlović na čelu opštine, Novićević novi-stari predsednik Skupštine

Promene u Panteleju: Dragan Pavlović na čelu opštine, Novićević novi-stari predsednik Skupštine

0
Sednica skupštine Gradske opštine Pantelej
Sednica skupštine Gradske opštine Pantelej foto: GP018

Danas se konstituišu skupštine u tri niške opštine, ali najviše pažnje je usmereno na Pantelej, gde vlast ima samo jednog odbornika više u odnosu na opoziciju. Dragan Pavlović iz SNS-a je predložen za novog predsednika ove opštine, a Aleksandar Jocić iz SPS-a za njegovog zamenika.

Dragan Pavlović
Dragan Pavlović foto: GP018

Na ovoj sednici je izabran i novi-stari predsednik Skupštine Saša Novićević, a njegov zamenik će biti Goran Dinić. Njegov protivkandidat je bio Nikola Ilić, a Dinić je izabran sa 12 prema 10 glasova. Za sekretara Skupštine je izabran Dejan Jovanović, diplomirani pravnik.

Saša Novićević
Saša Novićević foto: GP018

„Plenum služi za to da se raspravimo, da jedni drugima dajemo sugestije. Zaista konstruktivno shvatam apsolutno svaku reč opozicije i u tom delu treba poslušati sve. Moje jeste da poslušam sve i da delujem ravnopravno zajedno sa odbornicima koalicije koja je izglasala moju poziciju, zapravo predsednika i zamenika predsednika Skupštine, tako i onih koji su bili uzdržani ili glasali protiv“, naveo je predsednik Skupštine GO Pantelej Saša Novićević.

Za razliku od prethodnog saziva, kada je lista oko SNS-a imala lagodnu većinu u parlamentu i lako donosila odluke, opozicija je već na konstitutivnoj sednici stavila do znanja da će strogo kontrolisati rad vlasti i konstruktivno učestvovati u raspravama.

Saša Novićević
Saša Novićević foto: GP018

Iz opozicije su prigovarali o tajnosti glasanja, s obzirom na to da nije bilo obezbeđeno adekvatno mesto za tajno glasanje. U glasanjima za predsednika i zamenika skupštine vlast je pobeđivala sa 12:10, a jedini uzdržani je bio odbornik liste „Ujedinjeni – Nada za Niš“.

Milan Radulović iz ove koalicije navodi da su u opoziciji donošene odluke koje su im samo prezentovane, bez mogućnosti da učestvuju u odlučivanju i slaganju ili neslaganju. Radulović kaže da je za njih to neprihvatljivo i zbog toga su suzdržani.

Milan Radulović
Milan Radulović foto: GP018

„Želimo da ostanemo u koaliciji sa ostatkom opozicionih lista, tu nema dileme i spora. Sve glasine su irelevantne. Sa ostatkom opozicije samo se nismo složili oko nekog paketa koji bi sledio nakon izglasavanja predsednika Skupštine i daljeg konstituisanja opštinske vlasti. To je jedini razlog, drugih razloga nema“, naveo je Radulović.

Slađana Miletić iz ove koalicije pojašnjava da čvrsto ostaju opoziciono nastrojeni i da uzdržanost njihovog odbornika ne menja ništa. Dodaje i da misli da će njihova uzdržanost biti prevaziđena.

Slađana Miletić
Slađana Miletić foto: GP018

„Gospodin je sve vreme izbegavao konsultacije sa ostalim članicama opozicije, i on i njegovi nadređeni. Postojala je mogućnost da se formira vlast u Panteleju, ali koalicija „Nada“ je odlučila drugačije. Hvala im na opozicionom delovanju. Ne znam šta da mislim o ljudima koji se prodaju tako lako“, poručio je Nikola Ilić iz koalicije „Biramo Niš“.

Mića Jevtić, odbornik liste GG „Dr Dragan Milić“ izjavio je da nisu znali da ne mogu da računaju na glas Milana Radulović.

Mića Jevtić
Mića Jevtić foto: GP018

„U trenucima kada se lomi ova vlast, kada su građani izrazili želju da dođe do promena, mi ne možemo da budemo uzdržani. Ostajemo i dalje protiv vlasti i smatramo da ako je neko opozicionar, on mora da bude protiv vlasti, ne može da bude uzdržan. To onda nije opozicionar“, poručio je Jevtić.

U prethodnim danima pominjala se mogućnost da se neki odbornik sa liste oko SNS-a pripoji opozicionom bloku, i opozicija formira vlast, a da je došlo do toga, odbornik liste „Ujedinjeni – Nada za Niš“ bi presudio.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde