Naslovna Društvo Niš ubrzo predstavlja planove za Kvantašku pijacu u naselju 9. Maj

Niš ubrzo predstavlja planove za Kvantašku pijacu u naselju 9. Maj

0
Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: RTV Belle amie

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je gostujući u jutarnjem programu RTV Belle amie, da će uskoro predstaviti projekat nove Kvantaške pijace koja će se graditi u naselju 9. Maj. Radi se o velikom prostoru, koji će obuhvatiti auto pijacu, buvlju pijacu, pijacu široke potrošnje, i robnu pijacu.

“Mi bi smo voleli da imamo i karting stazu i sve ono što su potrebe Nišlija, odnosno što su naši sugrađani nama kroz prijeme građana sugerisali”, istakla je Sotirovski.

Ona je podsetila da će na tom prostoru biti izmešten i poligon za obuku vozača.

“Sve će biti na jednom mestu i prilagođeno potrebama građana”, dodala je gradonačelnica Niša.

Kazala je i da je bilo dosta primedba vezanih za lokaciju, ali je napomenula da će sve biti prilagođeno novom sadržaju.

“Radi se o velikom naselju koje je blizu gradu i koje će imati koristi od postojanja Kvantaške pijace, tim pre što smo je pozicionirali pored Koridora 10, tako da će biti dobro ljudima koji dolaze sa juga, tu pre svega mislim na proizvođače ranog voća i povrća iz okolnie Leskovca”, rekla je Dragana Sotirovski i dodala da će se tu nalazti i veliki distributivni centar u kojem će se skladištiti roba i odatle plasirati dalje ka severu zemlje.

Ona je podsetila da će nva termalna zgrada niškog aerodroma biće otvorena 23. jula, kada će i početi radovi na izgradnji italijanske fabrike Ariston. Zaključila je da je želja Grada da kroz zgradu terminala prođe pola miliona putnika godišnje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde