Naslovna Društvo Otkrivamo čije su tablice „IZ NISH“ koje su postale hit na društvenim...

Otkrivamo čije su tablice „IZ NISH“ koje su postale hit na društvenim mrežama: „Živim u Čikagu, ali sam 100 posto Nišlijka“

0
Milena Šolović
Milena Šolović foto: Privatna arhiva

Fotografija automobila sa personalizovanim registarskim tablicama na kojima piše “IZ NISH”, postala je viralna na društvenim mrežama, a najviše je oduševila Nišlije jer je njihova sugrađanka ljubav prema rodnom gradu pokazala i u dalekom Čikagu. Milena Šolović je rođena u Nišu, u ovom gradu je živela 40 godina, a kako ističe za naš portal  roditelji joj još uvek žive u  gradu na jugu Srbije.

“Živim u Čikagu već šest godina, živala sam jedno vreme u Beogradu kada sam se udala, ali sam 100 posto Nišlijka. Ćerka mi se zove Zona”, rekla je Milena, koja u Americi radi na jednom od koledža.

Tablice o kojima se toliko priča su joj stigle nedavno. Kaže da procedura nije bila komplikovana.

“Odete na zvaničan sajt i proverite da li već te tablice postoje. Kada se uverite da je natpis slobodan, uplatite 135 dolara i tablice vam stignu za 20 dana”, objašnjava ona.

U Čikagu je već šest godina i za to vreme nije dolazila u Srbiju, pa je i razumljivo što se kod nje javila velika nostalgija.

„Ima Nišlija u Čigaku, ali ih ja znam samo nekoliko. Ne znam da je još neko svoj grad istakao na registarskoj tablici“, rekla je Milena.

Nišlije oduševljene

IZ NISH
IZ NISH foto: Milena Šović

Fotografija automobila sa registarskom tablicom “IZ NISH” izazvala je lavinu pozitivnih komentara.

“Kad si iz Niša, ponos nosiš svuda sa sobom”, kažu u šali Nišlije.

Čikao je dom velikom broju Srba. Mesto je na kojem se organizuju razne srpske manifestacije, ali ovako individualne inicijative posebno ostavljaju trag u srcima Nišlija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde