Naslovna Aleksinac Poplavljena Zetska. Jedno vozilo se zaglavilo u vodi, reagovali vatrogasci-spasioci

Poplavljena Zetska. Jedno vozilo se zaglavilo u vodi, reagovali vatrogasci-spasioci

0
Uprave za vanredne situacije Niš
Uprave za vanredne situacije Niš

Jak pljusak koji je zadesio Niš nešto posle 17 sati, po nepisanom pravilu, najviše je problema stvorio u Zetskoj ulici. Iz Uprave za vanredne situacije Niš naveli su da je jedno lice sa svojim vozilo bilo zaglavljeno u vodi u Zetskoj, ali nakon intervencije vatrogasno-spasilačke brigade ta osoba je izvučena iz vode.

Nešto pre 18 sati Vatrogasno-spasilačka brigada dobila je poziv da je jedna osoba zarobljena u vodi u Zetskoj. Četiri pripadnika VSB-a spasili su zarobljeno lice i izvukli su vozilo iz vode.

„Zbog većih atmosferskih padavina u Zetskoj ulici je saobraćaj obustavljen od strane saobraćajne policije. Na licu mesta se nalaze ekipe JKP „Naissus“ Niš“, navode iz Uprave za vanredne situacije Niš.

Jako nevreme je zahvatilo Niš i okolinu, a u nekim mestima nevreme je bilo praćeno i gradom, ali za sada nema podataka o nastaloj šteti.

U isto vreme, reagovali su i vatrogasci i u Aleksincu, gde je zbog udara groma gorelo drvo u selu Gredetin. Na to mesto su upućena dva vatrogasca-spasioca i jedno vatrogasno vozilo.

Oko 16 časova u selu Osinjinac u opštini Gadžin Han, takođe je došlo do požara od posledica udara groma. U požaru je goreo objekat, a intervencijom tri vatrogasca-spasioca spašeno je 50 metara kvadratnih ekonomskog objekta, a izgorelo je 30.

Prema informaciji predsednika opštine Gadžin Han, od posledice vremenske nepogode na teritoriji opštine Gadžin Han, i posledice udara groma, došlo je do obustave električne energije u 15 sela i to: Sopotnica, Kaletinac, Osinjinac, Mali Vrtop, Veliki Vrtop, Semče, Mali Krčimir, Veliki Krčimir, Ravna Dubrava, Ličje, Donje Dragovlje, Gornje Dragovlje, Gare, Gornji Dušnik, Šebet.

Od posledice grada došlo je do štete na usevima i plastenicima na celoj teritoriji opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde