Naslovna Niš Ruska stranka: Opozicija nas naziva marsovcima i prebrojava nam krvna zrnca

Ruska stranka: Opozicija nas naziva marsovcima i prebrojava nam krvna zrnca

0
Ruska stranka
Ruska stranka foto: GP018

Dvadeset dana od izbora za odbornike niške Skupštine, po prvi put se oglasila i Ruska stranka. Nisu se oglasili povodom rezultata izbora, koji su još uvek nepoznanica, već zbog toga, kako navode, što ih je opozicija nazivala „marsovcima“ i „vanzemaljcima“, kao i zbog toga što im opozicija „broji krvna zrnca“.

„Ruska stranka u Nišu obaveštava javnost da su, prilikom pregleda izbornog materijala u GIK-u, predstavnici opozicionih stranaka vređali Rusku stranku, nazivajući nas „marsovcima“ i „nepostojećima“. Ovaj izgred niških opozicionara, koji su svi redom zagovornici zapadnih vrednosti, u potpunosti je neprimeren vremenu u kome živimo, jer se nikako drugačije ne može shvatiti nego kao nipodaštavanje nas kao učesnika na izborima, zajednice čije interese predstavljamo i građana koji su nama dali svoj glas“, navodi se u saopštenu niškog odbora Ruske stranke.

Njima je smetalo i to što su iz opozicije optužili Rusku stranku da je nepostojeća, jer na toj listi zapravo i nema Rusa, već rusofila, kako je i sam lider stranke Tihomir Perić sebe nazvao.

Tihomir Perić
Tihomir Perić foto: GP018

„Istine radi, podsećamo javnost da su nas isti ti opozicionari, po zatvaranju birališta 2. juna, pozivali na razgovore kako bismo ušli u koaliciju s njima. Tada smo, izgleda, itekako bili „postojeći“, „zemljani“ i rado viđeni partneri u ostvarenju njihovog nauma da se domognu vlasti u Nišu, ali po odluci predsednika Gradskog odbora Ruske stranke u Nišu i izabranog odbornika u Skupštini grada Niša, Tihomira Perića, da dogovor postignemo sa Srpskom naprednom strankom i njenim koalicionim partnerima, odjednom su počeli da nam prebrojavaju krvna zrnca, a kako smo sada videli, i da preispitaju naše postojanje“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da je licemerno što su za biračka mesta za koja su uložili prigovore, prethodno potpisali izveštaje o utvrđenom broju glasova.

Na kraju su opoziciji poručili da građani posmatraju njihovo ponašanje i da su oni poslednji sud. Iz Ruske stranke su zaključili su da su ispravno izabrali listu okupljenu oko Srpske napredne stranke za svoje koalicione partnere, ali za sada nije poznato da li partnere u vlasti ili opoziciji.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde