Naslovna Društvo Niška škola „Stefan Nemanja“ dogovorila saradnju sa školom iz Istočne Ilidže

Niška škola „Stefan Nemanja“ dogovorila saradnju sa školom iz Istočne Ilidže

0
Niška škola „Stefan Nemanja“ dogovorila saradnju sa školom iz Istočne Ilidže
Niška škola „Stefan Nemanja“ dogovorila saradnju sa školom iz Istočne Ilidže foto: GP018

Gradska opština Pantelej i opština Istočna Ilidža iz Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj su još 2021. potpisali sporazum o saradnji i bratimljenju. Nakon opštih dogovora o saradnji u oblasti kulture, sporta i negovanja tradicije, danas je dogovorena konkretna saradnja između dve osnovne škole.

Predstavnici opštine Istočna Ilidža i rukovodstvo opštine Pantelej

Predstavnici opštine Istočna Ilidža i rukovodstvo opštine Pantelej i Osnovne škole „Stefan Nemanja“ ozvaničili su saradnju sa školom „Petar Petrović Njegoš“ iz Republike Srpske. Saradnja će se pre svega ogledati u uzvratnim posetama đaka.

Nataša Stanković
Nataša Stanković foto: GP018

„Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz opštine Ilidža i naša Osnovna škola „Stefan Nemanja“ potpisaće sporazum o saradnji, kako bi naša deca imala priliku da se upoznaju sa kulturom ljudi iz Republike Srpske, da se eventualno organizuju neke razmene đaka, a i da deca iz Republike Srpske mogu da dođu i budu naši gosti u opštini Pantelej“, navela je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Ona je dodala da je Republika Srpska deo Srbije i da smo svi jedan narod. Navela je i da očekuje da se ovakva saradnja nastavi.

Aleksandra Projović
Aleksandra Projović foto: GP018

„Iskreno se nadamo da ćemo uspeti da kroz ovu saradnju poboljšamo kvalitet rada, odnosno da će izmene iskustva i primeri dobre prakse i jedne i druge škole unaprediti rad nastavnika i omogućiti deci što bolje sticanje i primenu znanja. Konkretne planove ćemo u nekoj budućnosti sačiniti, ali ovo je prvi korak da možemo da krenemo u sagledavanju njihovih i naših programa“, rekla je direktorka OŠ „Stefan Nemanja“ Aleksandra Projović.

Osnovna škola Stefan Nemanja priredba u čast gostiju iz Opštine Istočna Ilidža
Osnovna škola Stefan Nemanja priredba u čast gostiju iz Opštine Istočna Ilidža foto: GP018

Miroslav Lučić, zamenik načelnika Opštine Istočna Ilidža ističe da mu je čast što zajedno na ovaj način uveličavaju događaj Svesrpski sabor, koji se danas održava u Beogradu.

Miroslav Lučić
Miroslav Lučić foto: GP018

„Očekujemo da u narednom periodu imamo otvorenu saradnju, ne samo između obrazovnih ustanova, nego i ustanovama koje se bave kulturom, sportom i negovanjem tradicije. Imali smo i konkretne projekte i aktivnosti, koje ukazuju bratski odnos naših opština Panteleja i Istočne Ilidže, i gradova Istočno Sarajevo i Niš“, izjavio je Lučić.

dr Miodrag Lazić
dr Miodrag Lazić foto: UKC

Podsetimo, u Istočnoj Ilidži, povodom Dana Republike Srpske, 9. januara otkriven je spomenik doktoru Miodragu Laziću, koji je radeći kao hirurg u ratnoj bolnici „Žica” u Blažuju ostavio neizbrisiv trag u celoj Republici Srpskoj. Bio je hirurg, dobrovoljac iz Niša na zadatku u ratom zahvaćenoj Republici Srpskoj i tadašnjoj Republici Srpskoj Krajini.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde