Naslovna Društvo Zelena nedelja u Tvrđavi: Fokus očuvanje vodnih resursa i održivim inovativnim rešenjima

Zelena nedelja u Tvrđavi: Fokus očuvanje vodnih resursa i održivim inovativnim rešenjima

0

Srbija i ove godine obeležava EU Zelenu nedelju, skup događaja koji okuplja stotine građana svih uzrasta koji dele viziju zelenije Srbije sa boljim kvalitetom vazduha, vode i zemljišta, manje zagađenja i bezbednom životnom sredinom. I ove godine Niš će biti deo obeležavanja. Sutra, 5. juna od 12 do 16.15 časova u Tvrđavi, biće održan EcoLogic Expo.

Program manifestacije uključuje edukativne radionice za decu i odrasle, prezentacije o aktuelnim ekološkim temama, izložbu inovativnih proizvoda i usluga i stručna predavanja.

Ove godine fokus manifestacije je na: očuvanju vodnih resursa (važnost vodoprivrede, održivo upravljanje vodama i zaštita od zagađenja), zdravlju i održivosti (uloga zdrave životne sredine za zdravlje ljudi i uticaj zagađenja na zdravlje) i inovativnim rešenjima (predstavljanje inovativnih proizvoda, usluga i praksi u oblasti održivosti).

Ovaj događaj je posvećen promociji održivog razvoja i zaštiti životne sredine. Događaj se u Nišu realizuje u drugu godinu zaredom, kao deo partnerskih događaja EU Zelene nedelje podržanih od strane Evropske komisije, a uz lokalnu podršku Kancelarije za mlade Crveni Krst i GO Crveni Krst.

EcoLogic Expo obezbeđuje interaktivnu izložbu i platformu za informisanje, koje omogućuju pojedincima da uče i razvijaju veštine neophodne za život u skladu sa prirodom. Pored toga, okuplja relevantne aktere iz javnog, privatnog i civilnog sektora, akademske zajednice i građane zainteresovane za očuvanje prirode i izgradnju održive budućnosti.

Evropska komisija pruža promotivnu podršku svim partnerskim događajima, putem svojih društvenih mreža, što grad Niš ističe dodatno na mapi Evrope. Na lokalnom nivou podršku u promociji događaja nam ove godine pruža i Turistička organizacija grada Niša, kao i Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga.

Takođe, EcoLogic Expo se na poziv Evropske komisije, ove godine pridružio i kampanji Water Wise EU.

EcoLogic Expo je idealna prilika za učenje o značaju održivog razvoja i zaštiti životne sredine, upoznavanje sa inovativnim rešenjima za ekološke probleme, pružanje podrške lokalnom javnom, privatnom i civilnom sektoru posvećenim održivom razvoju i zaštiti životne sredine i umrežavanje i druženje uz edukativne i zabavne aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde