Naslovna Društvo Info sesija – Saznajte sve detalje konkursa za podršku stambenim zajednicama

Info sesija – Saznajte sve detalje konkursa za podršku stambenim zajednicama

0
Info sesija
Info sesija foto: Lokalna fondacija Niš

Kakve ideje na konkursu za stambene zajednice podržava Lokalna fondacija Niš (LFN), koji su kriterijumi za ocenjivanje, a šta se očekuje od podržanih grupa? Ovo su samo neka od pitanja na koje će svi zainteresovani moći da čuju odgovore na info sesiji povodom aktuelnog konkursa, koja se održava 29. maja od 18 sati u Deli prostoru – ulica Davidova 2a.

Info sesija je namenjena svim zainteresovanim građanima koji žele da se prijave na Konkurs, a imaju određene nedoumice ili pitanja. Tim LFN će pojasniti ovom prilikom sve propozicije, detalje Konkursa, a prisutni će moći da pitaju sve što ih bude interesovalo u vezi sa njihovim projektnim idejama i prijavljivanjem.

Podsetimo, Lokalna fondacija Niš raspisala je Konkurs za podršku stambenim zajednicama, kroz projekat EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji, koji vodi Beogradska otvorena škola, a finansira Evropska unija. Konkurs je otvoren od 15. maja do 15. juna, a namenjen je stambenim zajednicama na teritoriji pet gradskih opština u Nišu. Kroz ovaj poziv će pet podržanih ideja dobiti finansijsku podršku u iznosu od po 110.000 dinara po ideji.

U prethodnom periodu, LFN je već realizovala po jednu javnu debatu i fokus grupu, sa idejom da sugrađanima predstavi ovaj projekat, najavi konkurs, ali i da zajednički identifikujemo probleme i izazove sa kojima se suočavaju stambene zajednice.

Na kraju celokupnog procesa verujemo da zajedničkim radom građana i predstavnika lokalnih institucija, koje se bave unapređenjem lokalne stambene politike, možemo pokrenuti proces definisanja adekvatne i sveobuhvatne stambene politike Grada Niša. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja učesnika potrebno je prijaviti se putem Gugl upitnika.

*Projekat se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde