Naslovna Društvo Sotirovski najavljuje završetak akva-parka do kraja godine

Sotirovski najavljuje završetak akva-parka do kraja godine

0
Završetak akva-parka
Završetak akva-parka foto: GP018

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa svojim saradnicima obišla radove na izgradnji akva-parka na Loznom kalemu kod Niške Banje. Pre nekoliko meseci je navela da nije zadovoljna dinamikom radova, ipak, sada obećava da će radovi biti završeni po planu, tačnije do kraja godine.

Kako iz Grada kažu, najveća investicija finansirana iz gradskog budžeta u mandatu ove gradske vlasti biće završena do kraja godine. Tačnije građevinski radovi, a potom bi trebalo da usledi postavljanje svih rekvizita.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Zbog podzemnih voda i mnogih problema, koje su izvođači radovi imali na terenu, ovaj projekat biće završen do kraja ove godine, kako je i planirano. Onda sledi opremanje, postavljanje posebnih rekvizita koje jedan akva-park ima. Najvažnije je da će ovo biti jedan od objekata koji će narednih godina obeležiti Nišku Banju i sam Niš“, navela je Sotirovski i dodala da je bilo problema sa nedostatkom radnika, a razlozi su, kako ona kaže, korona, ekonomska i energetska kriza.

Završetak akva-parka
Završetak akva-parka foto: GP018

Grad je u akva-park uložio 1,7 milijardi, a radi se o prostoru od 5,4 hektara. Procena je da će oko 100 ljudi naći posao ovde, a uskoro počinje i izgradnja parkinga za 500 vozila.

„Akva-park će imati jedan zatvoreni deo, koji će raditi 12 meseci u godini sa svim sadržajima, od restorana, preko sala za masažu, VIP džakuzi, i tako dalje. To je sve ono što poslovni svet traži. 10 velikih bazena, svaki bazen ponaosob za određene sadržaje i određenu populaciju, od rekreativnih do najmanjih za dečicu. Koliko sam mašinskih sala ima ispod zemlje“, dodala je gradonačelnica Niša.

Investitori se već javljaju za kupovinu zemlje oko akva-parka za izgradnju hotela, navodi predsednik Niške Banje i dodaje da će joj ova investicija vratiti stari sjaj. Takođe FSS će tu graditi četiri fudbalska terena, kao i hotele u budućnosti.

Dušan Živković
Dušan Živković foto. GP018

„Ovo je investicija koja je budućnost Niške Banje i nešto što smo jako dugo čekali. Mnogo toga je već urađeno. Ovo je veliki, moderan akva-park sa 10 bazena, biće bazen sa talasima koji je zaista moderan i mislim da većeg nema u ovom delu Srbije. Investitoru su prepoznali Nišku Banju kao potencijalnu destinaciju za ulaganje, kupilo se mnogo parcela oko akva-parka, dobili smo jedan mini hotel i u najavi je još nekoliko hotela u Niškoj Banji“, naveo je Dušan Živković i istakao da je nešto više od pola projekta realizovano.

Inače, u Niškoj Banji hoteli „Ozren“ i „Srbija“ imaju nove vlasnike, a prema najavama Živkovića, jedan od njih bi ove godine mogao da krene sa renoviranjem. U Banji trenutno ima 400 privatnih smeštaja i 560 u Institutu.

Početak radova akva park Niška Banja foto GP018
Početak radova akva park Niška Banja foto: GP018

Pripremni radovi na akva-parka su počeli u februaru 2022. godine, a rok za završetak svih radova je tri godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde