Naslovna Društvo Sećanje na niške policajce koji su stradali na Kosovu i Metohiji 1999....

Sećanje na niške policajce koji su stradali na Kosovu i Metohiji 1999. godine

0
Sećanje na niške policajce
Sećanje na niške policajce foto; GP018

Svake godine 13. maja Udruženja penzionera Policijske uprave Niš obeležavaju nekadašnji Dan bezbednosti odavanjem počasti veteranima kao i kolegama koji su izgubili život na Kosovu i Metohiji 1999. godine braneći svoju zemlju.

Pripadnici policije, Grada Niša, rodbine i prijatelja nastradalih položili su cveće na spomen-ploči, koja se nalazi u zgradi Policijske uprave u Nišu.

Živana Spasić
Živana Spasić foto: GP018

„Dan bezbednosti je nepravedno zaboravljen. Izglasani su neki drugi praznici, tako da 13. maja jedino mi u Srbiji obeležavamo i polažemo cveće na spomen-ploči naših heroja policajaca, koji su svoje živote položili za nas. U pomen njima smo povodom 45. godina postojanja napisali jednu monografiju, da se ne zaboravi“, navela je Živana Spasić, predsednica Udruženja penzionera PU Niš i regiona Niš.

Veterani se sa tugom i ponosom prisećaju svojih kolega iz posebne jedinice policije, koji su dali svoje živote za našu državu.

Toma Marković
Toma Marković foto: GP018

„Odavde je jedinica krenula pod barjakom slave vojvode Sinđelića sa Čegra na svetu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju, da odbranimo nejač, naše svetinje, grobove naših predaka, našu Golgotu i naš Jerusalim od nasrtaja podivljalih Arnauta i NATO agresora. Ja sam bio jedan od starešine u jedinici koja je brojala oko 150 boraca. Njih desetorica se nisu vratili. Sećam se svih mesta i vremena gde su pali. Nas 33 smo ranjeni, teže ili lakše“, poručio je Toma Marković, žandarmerijski kapetan u penziji.

Sećanje na niške policajce
Sećanje na niške policajce foto: GP018

Ispred Grada Niša cveće je položila zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ona je istakla da će Grad uvek podržavati i slaviti velikane i heroje našeg grada.

Dušica Davidović
Dušica Davidović foto: GP018

„Moramo da negujemo kulturu sećanja na sve žrtve koje su pale za odbranu naše otadžbine i našeg grada. Kao i prošle godine i danas smo ovde da odamo počast sa prijateljima, rodbinom i svim onim koji se sećaju ovih slavnih i časnih ljudi, koji su, ne štedeći sebe, poginuli za odbranu Kosova. Grad će uvek podržavati sve koji su velikani i heroji našeg grada i države“, rekla je Dušica Davidović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde