Naslovna Društvo Obeleženo 25 godina od pogibije heroja Aleksandra Milenkovića u ulici koja nosi...

Obeleženo 25 godina od pogibije heroja Aleksandra Milenkovića u ulici koja nosi njegovo ime

0
25 godina od pogibije heroja Aleksandra Milenkovića
25 godina od pogibije heroja Aleksandra Milenkovića foto: GP018

U ulici koja je nazvana po Aleksandru Milenkoviću, položeni su venci povodom 25 godina od pogibije ovog heroja u borbi na Kosovu i Metohiji te 1999. godine. Vence su položili članovi porodice, predstavnici grada, kao i članovi Herojske 37. motorizovane brigade.

Aleksandar Milenković je poginuo u borbi u rejonu sela Istog Mahala, na putu Glogovac-Srbica na današnji dan 20. aprila 1999. godine.

Ivan Milošev
Ivan Milošev foto: GP018

„Ponosni smo na naše drugare, koji su na večnoj straži i čuvari otadžbine, zajedno sa Svetim carom Lazarom, velikim Karađorđem, velikim Milošem i našim vojvodama. Naša je obaveza da tu tradiciju i kulturu sećanja na heroje i otadžbine i dalje čuvamo i negujemo. Na današnji dan pre 25 godina, naš saborac Nišlija Aleksandar Milenković, po kome nosi naziv ova ulica, je poginuo zajedno sa još četvoricom drugara“, poručio je Ivan Milošev, član UO Herojske 37. motorizovane brigade.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

On je za Srbiju dao život zajedno sa još četiri vojnika. Tada su u borbi poginuli i komandant bataljona kapetan prve klase Dragan Mitrović, zamenik Bora Adžemović i dva vojnika – Boban Nastić i Slobodan Čabarkapa.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Heroje ne zaboravljamo i hvala Aleksandrovim drugovima koji nas danas okupljaju, zajedno sa njegovom porodicom da ga se setimo na današnji dan. On je bio vojnik na odsluženju vojnog roka. Mnogo je majki te 1999. godine zavijeno u crno, a zapravo pre toga su se verovatno radovale odlasku njihove dece na odsluženje vojnog roka, kao i svaka srpska ponosna majka“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Aleksandar je imao nepune 22 godine. Rođen je 21. septembra 1977. godine i u junu 1998. godine je otišao na odsluženje vojnog roka.

Aleksandar Milenković
Aleksandar Milenković foto: GP018

Gradonačelnica Niša je najavila da će ulica u GO Pantelej, koja nosi njegovo ime, biti asfaltirana, kako bi se na dostojanstven način čuvalo sećanje na ovog heroja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde