Naslovna Društvo Studentkinje programiranja u centru Niša prodaju kreativne i „večne“ ruže

Studentkinje programiranja u centru Niša prodaju kreativne i „večne“ ruže

0
Pletene ruže foto GP018

Idealan poklon u koji je utkano puno pažnje i kreativnosti privlači veliku pažnju Nišlija koji prolaze centrom grada. Štand sa heklanim ružama na Trgu kralja Milana, ruku delo studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu, oduševljava prolaznike i kupce koji su u potrazi za poklonom za Dan žena.

Kreativne nišlijke foto: GP018

Mila Takić, Katarina Cvetković, Anastasija Savov i Anastasija Cvetković studiraju programiranje, a u slobodno vreme dok prsti nisu zauzeti kucanjem na tastaturi, one iglom i koncem stvaraju neverovatne rukotvorine, koje su idealan poklon za Dan žena.

Mila navodi da ove ruže, za razliku od pravih, ostaju zauvek i zato čine idealan poklon.

„Ideja je došla od toga što je drugarica kao poklon za rođendan pravila buket raznog heklanog cveća, onda smo razgovarale i shvatile da možemo za 8. mart napravimo ruže i da probamo to da prodamo. Ovo je lep poklon i neće da uvene i zauvek će da ostane, za razliku od pravog cveća“, kaže Mila.

Zahvaljujući svojoj drugarici, heklanje je i postalo hobi i Mili, koja kaže da je vrlo brzo naučila.

„Ja sam zapravo tek skoro naučila da heklam, a drugarica hekla već neko vreme. Skoro sam zavolela i postalo mi je baš zanimljivo i shvatila sam da mi ide“, kaže studentkinja programiranja.

Ove heklane kreacije teraju brojne Nišlije da zastanu i svi se oduševe, ne očekujući da vide ovakve ruže, kaže Mila. Ona je sa svoje tri drugarice napravila oko 30 ruža, a ostalo je tek nekoliko da prodaju.

Ove ruže a i ostali radovi se mogu pronaći na  instagramu profilu : „@drugi__maj“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde