Naslovna Društvo „Medijana za bebu više“. Mališani se družili i pravili poklone za mame...

„Medijana za bebu više“. Mališani se družili i pravili poklone za mame za 8. mart

0
„Medijana za bebu više“ foto: GP018

Tradicionalna manifestacija „Medijana za bebu više“ okupila je u Svetosavskom parku puno mališana iz svih krajeva Niša. Dvodnevna manifestacija je otvorena nastupom hora, a održane su i radionice uz brojne animatore. Cilj ove manifestacije je podizanje svesti o važnosti porodice i borbi protiv „bele kuge“, navodi predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Hor Čarolija foto: GP018

Prvog dana ove manifestacije nastupili su mališani iz hora „Čarolija“. U okviru programa nalazi se 17 punktova sa 17 različitih aktivnosti, na kojima su se sa mališanima družili brojni likovi iz omiljenih crtanih filmova.

„Medijana za bebu više“foto: GP018

Glavni fokus na radionicama je bila izrada poklona za majke za 8. mart. Ovo neće biti jedina ovakva manifestacija ove godine, najavio je predsednik GO Medijana.

Nebojša Kocić foto: GP018

„Ovo je prva manifestacija ove godine, a biće ih još. Imamo puno radionica i akcenat je stavljen na pravljenje poklona za 8. mart za mame. Poruka ove manifestacija je da je porodica nešto što treba čuvati, da imamo što više dece, da se izborimo protiv „bele kuge“ i da ovakvim manifestacija šaljemo poruku i našim sugrađanima na Medijani i čitavom gradu da moramo da povećamo natalitet da bismo opstali kao nacija“, naveo je Nebojša Kocić.

Mališani su imali priliku da se slikaju sa popularnom Barbi lutkom, medvedićima i drugim animatorima, da prave konfete, medalja, narukvice prijateljstva, kolačiće sreće i osmomartovske poklone za svoje mame.

„Medijana za bebu više“ foto: GP018

Devojčicama se posebno dopala lutka Barbi, dok šestogodišnji Andrija navodi da mu se ova manifestacija dopada, ali naročito kauboj.

Svako dete će dobiti slatkiš, a na raspolaganju su krofne, šećerne jabuke i drugi slatkiši, kao i baloni.

Iz Opštine Medijana pozivaju sve roditelje i škole da dovedu svoje mališane i na sutrašnje druženje koje će trajati od 10 do 12 sati u Svetosavskom parku.

Kocić je podsetio da GO Medijana dodeljuje za svako četvrtorođeno dete u porodici 150.000 dinara, za svako petorođeno 200.000, a za svako treće po 10.000 tokom 12 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde