Naslovna Niš Težak zadatak. Radnički danas dočekuje Partizan

Težak zadatak. Radnički danas dočekuje Partizan

0

Fudbaleri niškog „Radničkog“ danas od 16 časova dočekuju ekipu Partizana u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

Šef stručnog štaba Radničkog, Slavoljub Đorđević, na konferenciji za medije pred utakmicu sa Partizanom izjavio je da njegova ekipa mora da odigra perfektnu utakmicu kako defanzivno, tako i ofanzivno ako želi pozitivan rezultat.

„Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera na tabeli i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i veliki prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu utakmica je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Još jednom, sve pohvale“, govorio je Đorđević o protivniku.

Nakon toga, osvrnuo se na svoj tim i analizirao prethodne rezultate, ali i rad na treninzima. Navodi da je samopouzdanje kod igrača podignuti i da je optimističan povodom narednog perioda.

„Posle utakmice protiv TSC-a se podiglo samopouzdanje naših igrača, jer smo neke stvari promenili nakon poraza od „Čukaričkog“. Momci su sada „pohvatali“ defanzivne i ofanzivne zahteve koje pred njih stavljam. Nedostaje nam samo jedan dobar rezultat. Utakmicu u Kupu ne bih analizirao, okolnosti su bile takve da smo morali da igramo sa kombinovanim timom, akcenat nam je na prvenstvu i osvajanju bodova. Mislim da su se igrači odmorili i spremili, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera da bismo protiv ekipe kao što je Partizan napravili pozitivan rezultat“, dodao je strateg „Reala sa Nišave“.

Kadrovska situacija u ekipi „Radničkog“ nešto je bolja nego pred meč sa Crvenom zvezdom, Vanja Ilić je u Kupu Srbije „odradio“ crveni karton, ali je nekoliko igrača bolesno i neizvestan je njihov nastup.

Beogradski „Crno-beli“ u Niš dolaze kao lideri na tabeli. Njihov trener Igor Duljaj je digao glas protiv lošeg terena na „Čairu“.

„Dugi niz godina znamo da je teren u Nišu veoma loš, ali nema nam druge nego da igramo i po takvom. Verujem da će i mom prijatelju Đorđeviću, treneru Radničkom, biti jednako neprijatno kao meni. Nadam se da se naši sportski prijatelji iz Niša neće naljutiti, ali to će nam biti najveći problem. I nama i njima“, rekao je Duljaj.

Prodaja ulaznica za meč Radnički – Partizan obavlja se na blagajnama hale „Čair“, stadiona i bazena SC „Čair“ do početka utakmice. Glavni sudija na ovom meču biće Marko Ivković iz Lajkovca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde