Naslovna Društvo Veterinarski institut u Nišu povećava kapacitet PCR testiranja na 1.000 uzoraka dnevno

Veterinarski institut u Nišu povećava kapacitet PCR testiranja na 1.000 uzoraka dnevno

0
Veterinarski specijalistički institut u Nišu povećaće tokom naredne nedelje kapacitet svoje laboratorije za PCR testiranje sa sadašnjih 360 uzoraka dnevno na oko 1.000, najavio je danas direktor instituta Miloš Petrović.
On je za TV Zona plus rekao da će tokom naredne nedelje Laboratorija za molekularnu dijagnostiku Instituta biti opremljena sa još dva aparata za PCR testiranje – jednim koji su kupili sopstvenim sredstvima i jednim koji je donacija grada Niša.
Petrović je kazao da je Institut proteklih dana testirao i odredjeni broj uzoraka koji su prvobitno bili upućeni u laboratoriju „Vatreno oko“ u Beogradu, zbog velikog broja uzoraka i velikog pritiska na tu laboratoriju.
foto:GP018
Prema njegovim rečima, u Institutu je od 1. aprila do 23. maja testiran na korona virus 14.321 uzorak, što je u tom trenutku bilo deset odsto svih uzoraka u Srbiji.
Petrović je rekao da je nakon tog datuma Institut morao da napravi pauzu u testiranju zbog  servisa opreme i obavljanja pristiglih poslove iz oblasti veterinarstva, ali je odnedavno na zahtev niškog Kliničkog centra ponovo krenuo sa dijagnostikom Kovid-19.
On je podsetio da se u tom institutu testiraju uzorci na korona virus, ali i iz redovne veterinarske delatnosti sa područja čitavog juga Srbije, od Ražnja do Preševa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde