Naslovna Kultura Saradnja Niša i ruskog Fonda inovacionog razvoja kulture

Saradnja Niša i ruskog Fonda inovacionog razvoja kulture

0
foto:GP018

U Gradskoj kući u Nišu potpisan je protokol o saradnji između grada, Fakulteta umetnosti u Nišu i ruskog  Fonda inovacionog razvoja kulture, obrazovanja i nauke. Protokol su potpisali u ime Grada Nisa zamenik gradonačelnika Miloš Bandjur i dekanica Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu dr. Susana Kostić. Projekti će služiti najviše kulturnim poslenicima, studentima i građanima Niša.

 “Grad Niš je počastvovan time sto posreduje izmedju Fonda i Fakulteta umetnosti”, kazao je Milos Bandjur. “ Duboko smo uvereni da ce se njihova saradnja razvijati na obostrano zadovoljstvo, a pre svega na zadovoljstvo studenata ali i gradjana Nisa”.

Prema  recima dekanice Fakulteta umetnosti dr. Suzane Kostic, fakultet je po svojoj vokaciji i inace bio vezan za rusku umetnost i kulturu.

“Ovih dana, tacnije 23.jula, napravićemo prezentaciju koncerta  za student koji  ćemo uzeti iz, tako da kažem, arhive Fonda, a nakon toga pokrenućemo intenzivniju saradnju. Za sada zbog epidemije  COVID-a možemo da saradjujemo samo onlajn, ali se nadam da će se i ta situacija promeniti”, kazala je Kostic.

Na taj nacin student iz Nisa upoznace se sa ruskim umetnicima i njihovim radom.

 “Korona nas je zaustavila u mnogim stvarima, ali nece nas zaustaviti u jacanju kulturnih veza i srpsko-ruskoh odnosa.Nasa sardanja ce u pocetku biti onlajn. Student ice se upoznati sa ruskim umetnicima i dostignucima u sferi muzike”, kazala je  Elena Zelinskaja, pisac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde