Naslovna Društvo Dan studenata Univerziteta u Nišu

Dan studenata Univerziteta u Nišu

0

Gradski Portal 018 – 23.03.2017

U velikoj sali Univerziteta u Nišu održana je svečana akademija povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu. Tradicionalno, studenti i akademska javnost u Nišu 22. mart obeležavaju kao Dan studenata, u znak sećanja na taj dan 1936. godine, kada je u Nišu održana prva omladinska antifašistička konferencija.

„Još jedan značajan dan u životu i radu našeg Univerziteta. Danas je Dan studenata niškog Univerziteta, zbog kojih ove institucije i postoje. Kao gradonačelnik došao sam da ispoštujem naše studente i pružim podršku u svoje ime, ali i ime institucije na čijem sam čelu“ – rekao je Darko Bulatović.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je takođe studentima čestitao praznik.
„Želim da čestitam Dan studenata Univerziteta u Nišu i da istaknem simboliku današnjeg dana, kada se vraćamo tradiciji, ali sagledavamo i sadašnjost kako da unapredimo budućnost i poboljšamo poziciju mladih. Studentima želimo da pokažemo da se učenje isplati i na njihovo školovanje ne gledamo kao trošak, već kao ulaganje u budućnost. Želimo da podstaknemo da se najbolji studenti prijavljuju na konkurse i da povećamo prosečnu ocenu. Ove godine, svaki 850 student ima prosečnu ocenu 9,5, što je veliki uspeh. Želimo da tu krajnju ocenu povećamo i stimulišemo mlade“ – rekao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.
Univerzitet u Nišu broji 13 fakulteta i približno 25 000 studenata, svakako predstavlja naučno-obrazovni centar jugoistočne Srbije. A do sada je svoje diplome na niškom Univerzitetu steklo preko 75 000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde