Naslovna Društvo 1780 mališana na listi čekanja za mesto u vrtiću

1780 mališana na listi čekanja za mesto u vrtiću

0
foto: redakcija

Upis mališana u vrtiće PU „Pčelica“ je u toku, a roditelji svoju decu mogu da prijave za vrtiće i uz pomoć e-aplikacije, koja je, prema rečima direktorke ove ustanove Svetlane Mitić, skratila vreme roditelja kada je u pitanju prijavljivanje za boravak u vrtićima.

„Na ovaj način roditelji su prijavili do sada  oko 700 mališana. Imamo još zahteva  koji se sada obrađuju i kada roditelj dobije povratnu informaciju da je zahtev obrađen znači da je dete na listi čekanja“, objašnjava Svetlana Mitić.

Na listi  čekanja se trenutno nalazi oko 1780 mališana, a taj broj se menja svakaog dana.

Svetlana Mitić / foto: redakcija

„Zahtevi se stalno obrađuju ali se ja iskreno nadam da neće biti više od 2000 dece koja čekaju svoje mesto u nekom od vrtića“, dodaje Mitić.

Dodaje da se  ovih dana iz vrtića ispisuju predškolci što znači da se oslobađaju mesta za prijem novih mališana. I pored toga Svetlana Mitić dodaje da Nišu nedostaju vrtići.

„Planira se vrtić u Brzom Brodu  koji se uveliko radi i otvoriće se već do  kraja ove godine, u planu je i vrtić na teritoriji opštine Palilula, pregovori su u toku a lokacija gde će se vrtić graditi već je pronađena“, kaže Svetlana Mitić naglašavajući da je njima prostor za mališane kako bi se lista čekanja u potpunosti smanjima preko potreban.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde