Naslovna Društvo Saradnja Niša i opštine Pljevlja

Saradnja Niša i opštine Pljevlja

0
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik crnogorske opštine Pljevlja Dario Vraneš, gde živi većinsko srpsko stanovništvo, razgovarali su o mladima, kako ih zadržati i obezbediti nova radna mesta, ali i o daljoj saradnji ta dva grada.

„Mi Pljevljaci smatramo da nema nikakve razlike između Srba u Budvi, Nevesinju, Pljevljima, Novoj Varoši, Nišu, Orahovcu, Skoplju, tamo gde žive srpski narodi. Imao sam izuzetno dobar i koristan razgvor sa gradonačelnicom Niša. Pričali smo o gradu Nišu, njegovoj isotriji, infrastrukturi i posebno me raduje koliko se Niš razvio poslednjih deset godina privredno, kulturno, ekonomski“, kaže predsednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Predsednik Opštine Pljevlja kaže da se u poslednje dve godine Pljevlja intenzivno razvijaju, a budžet je oko 27 miliona evra.

Kada su u pitanju problemi i neki dalji planovi Vraneš ističe da se oni pre svega tiču demografije i zadržavanja mladih

Dario Vraneš, foto:GP018

“ Pljevlja su pre 40 godina imala blizu 50 hiljada stanovnika, a sada oko 25.000. Pokrećemo nove privredne investicije i pokušavamo da kroz privredu zadržimo mlade“

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je izuzetno zadovoljna što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odlučio da u godini kada se obeležava 145 godina od oslobođenja Niša od Turaka, prihvati naš poziv da se baš našem gradu održi centralna manifestacija proslave Dana zastave, slobode i nacionalnog jedinstva.

Grad Niš bio je domaćin mnogim delegacijama, uključujući one iz Republike Srpske i regiona.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Srbin je Srbin, bez obzira na to gde živi. Jako mi je drago što sam imala priliku da se sretnem sa predsednikom Opštine Pljevlja, u kojoj živi veliki broj ljudi koji se izjašnjava kao Srbi i imali smo prilike da razgovaramo o budućoj saradnji. Dakle, najpre kao dobar domaćin, a potom i mogućnost da razgovaram sa Srbima koji žive u Hrvatskoj. To je prava prilika da bolje upoznaju naš grad, već i prilike koje već vladaju u našem gradu. Na čemu radimo, na čemu se zasniva naša politika, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde