Naslovna Društvo Jelena zadovoljna, robot ispunio zadatak

Jelena zadovoljna, robot ispunio zadatak

0

Učenica trećeg razreda smera informacionih tehnologija Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ u Nišu, Jelena Zdravković predstavila je našu zemlju na svetkoj Olimpijadi u robotici održanoj u Dubaiju od 24- do 27 oktobra. Iz Gradske opštine Medijana posebno su zadovojlni jer je centralna niška opština finansijski pomogla talentovanoj učenici da otputuje na takmičenje.

Jelena Zdravković je učenica ETŠ „Mija Stanimirović“. Kaže da je tim iz Srbije osvojio 167. mesto od 192 učesnika i da je bio jedan od 10 ženskih timova na takmičenju.

„Opštini Medijana sam zahvalna jer su mi pomogli oko putovanja za Beograd kako bih bila sa ostatkom tima na pripremama. Pomoć okoline je jako bitna za jedno ovakvo takmičenje i zahvalna sam, jer se opština odazvala pozivu,“ kaže Jelena, za koju je pre putovanja priređen i prijem u Gradskoj opštini Medijana.

Ona dodaje da je ekipa ipak zadovoljna uspehom, jer je „srpski“ robot ispunio zadatak, ali da ovoga puta sreća nije baš bila na strani tima iz Srbije.

Opština je izašla u susret koliko je mogla, istakao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

„Pružanje podrške talentovanim učenicima jedan je od prioriteta u radu opštine.Ta praksa će biti nastavljena, jer su mladi i obrazovani ljudi budućnost Srbije. Ohrabrujući ih i pomažući želimo da im kažemo da treba da ostanu u zemlji“, kazao je Kocić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde