Naslovna Društvo Lidl otvara i treći objekat u Nišu

Lidl otvara i treći objekat u Nišu

0
Nemački lanac supermarketa, Lidl, počinje izgradnju novog prodajnog objekta u gradu Nišu, treći po redu u ovom gradu, čulo se na današnjoj sednici Gradskog veća.
Lidija Stefanović Nikolić foto: GP018

Glavna gradska urbanistkinja Lidija Stefanović Nikolić je istakla da će se ukrupnjavanjem parcela na prostoru severno od Bulevara svetog Pantelejmona ubrzati proces implementacije planskog rešenja.

Tim rešenjem se predviđa da se na prostoru od 2,8 hektara izgradi park, u kome će biti smešten verski objekat.

Miroslav Đokić foto: GP018

„Gradsko veće je donelo odluku da na potezu od 2,8 hektara na Bulevaru svetog Pantelejmona opredeli za površinu javne namene. Na tom potezu ćemo posle više od 30 godina praviti novi park, koji je potreban za ovo naselje. On će u sebi sadržati jedan verski objekat, za koji ćemo imati značajnu pomoć u vidu finansiranja privrednika Niša, koji su zainteresovani za pomoć”, naveo je većnik Đokić.

Na Bulevaru svetog Pantelejmona, bivšem Somborskom, trenutno postoji samo jedna zelena površina, kod kružnog toka, i ona će, prema rečima većnika, biti rekonstruisana u narednih mesec dana.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da nema kašnjenja ni na jednom gradilištu u gradu i dodala da su u svakodnevnim razgovorima sa ministarstvima šta je sve Nišu potrebno, kako bi se zadovoljile potrebe sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde