Naslovna Društvo Iz zidina Tvrđave izrasta drvo, a gradonačelnica poručuje da će se to...

Iz zidina Tvrđave izrasta drvo, a gradonačelnica poručuje da će se to rešiti kada TON preuzme brigu o njoj

0

Nišlije se u poslednje vreme sve više žale na izgled spoljnih zidina Tvrđave, iz kojih izbija trava, korov, pa čak i drvo, što može da šteti ovom kulturnom dobru. Gradonačelnica odgovara da Grad radi na tome i da će se to rešiti, kao i drugi problemi, kada Tvrđava dobije svog poglavara.

Ne odustajemo od toga da deo Turističke organizacije Niša pripadne Tvrđavi i da se pojedini zaposlenu u Turističkoj organizaciji isključivo bave Tvrđavom. Kada imamo titulara nad Tvrđavom, svakako će da brine od trave, preko drveća i uopšte zelenila, staza, pražnjenja kanti, svega što se tiče imovine, onda će nam lakše biti da gazdujemo tim zdanjem i da znamo u svakom trenutku šta Tvrđavi nedostaje“, rekla je gradonačelnica.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Ona dodaje da će zidine Tvrđave biti uređene sa svih strana, samo je neophodno da se osnuje posebna jedinica u okviru Turističke organizacije koja će brinuti samo o njoj.

Radićemo na uređenju i zidina Tvrđave sa svih strana. Trenutno smo u procesu procene prostora na prostoru kod Auto-moto „Vinčić“, gde su bile auto-škole, kada to završimo i kada Grad kroz eksproprijaciju imaćemo jedan divan prostor pored same Tvrđave, gde ćemo moći da radimo, ne kako mnogi kažu zgrade, tu će biti velelepni park, koji naša Tvrđava i zaslužuje“, dodaje Sotirovski.

Grad Niš radi na tome da se reši imovina duž svih zidina Tvrđave, kako bi Grad mogao da je zaštiti na pravi način.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde