Naslovna Društvo Održano takmičenje mladih gitarista Medijanin dan gitare

Održano takmičenje mladih gitarista Medijanin dan gitare

0

Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji Udruženja građana „Iskra radosti“ u koncertnoj sali Muzičke škole u Nišu, održana je peta po redu, manifestacija „Medijanin dan gitare“.

Ova manifestacija, takmičarskog karaktera, realizovana u saradnji sa profesorima Muzičke škole u Nišu, okupila je 45 takmičara iz Leskovaca, Niša, Aleksinca, Paraćina, Gnjilana i Bujanovca.

Najbolji učesnici, podeljeni u četiri kategorije, od prvog razreda niže muzičke škole, do četvrte godine srednje muzičke škole, dobili su nagrade.

Medojanini Dani gitare,foto:gp018

Po odluci tročlanog žirija, nagrađeni u svojim kategorijama su:
1-va kategotrija : Andrija Mladenović iz Niša
2-ga kategorija : Dušan Mrdaković iz Niša
3-ca kategorija : Darija Vučetić iz Paraćina
4-ta kategorija : Boris Milojević iz Niša
5-ta kategorija : podelili Andrej Paunović i Bogdan Radaljević iz Niša

Foto:gp018

Ovakvi događaji, prilika su da se ukaže na značaj, koji muzika ima. Muzika razvija sposobnost koncentracije, koordinaciju, kao i razvoj kreativnosti i individualnosti svakog deteta. Sviranjem se razvijaju komunikacija, entuzijazam, lični stil i samopouzdanje, poručio je direktor festivala, proslavljeni niški muzičar i pevač, Oliver Кatić.
Gradska opština Medijana, u skladu sa politikom koju sprovodi, podržava mlade talenate u različitim oblastima, pa i u muzici, koja je jako važna za razvoj deteta, jer sviranje instrumenta razvija inteligenciju, stvarajući temelj na kojem se grade kasnije veštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde