Naslovna Društvo Na festivalu „Zlatna pčelica“ nastupa 28 mališana

Na festivalu „Zlatna pčelica“ nastupa 28 mališana

0
Svetlana Mitić foto: GP018
Svetlana Mitić foto: GP018
24. Festival dečje pesme „Zlatna pčelica“, biće održan u ponedeljak 16. januara u 19 sati u sali Narodnog pozorišta u Nišu.

Deca iz predškolske ustanove „Pčelica“, izvešće 11 pesama, uz pratnju hora koji broji 24 mališana.

Učestvuje 28 solista iz svih vrtića javne predškolske ustanove „Pčelica“. Imamo i hor „Zlatne pčelice“, koji broji 24 mališana, koji su sve vreme prisustvovali probama i vežbali. Iskreno se nadam da će to bili jedan sladak spektakl i da će ovaj grad u ponedeljak biti najlepši grad na planeti zbog ovog festivala“, poručila je direktorka ove ustanove Svetlana Mitić.

Umetnički direktor festivala je profesor muzike Nenad Stošić. On je sa svojom saradnicom Dubravkom Stošić više od dva meseca radio i vežbao sa decom.

Žiri će najboljima dodeliti nagrade u više kategorija. Članovi žirija su Borivoje Mladenović Ćaba, niški muzičar i nekadašnji direktor Muzičke škole, Olivera Arizanović, profesor književnosti i direktorka predškolske ustanove „Pčelica“ Svetlana Mitić.

Prema rečima direktorke „Pčelice“ lista čekanja za upis u vrtić je smanjena i kreće se od 500 do 600 mališana, zahvaljujući otvaranju novih vrtića u naseljima Brzi Brod i 9. maj. Očekuje da će se taj broj još smanjiti nakon otvaranja novih vrtića koji su u planu, a pre svega vrtića na Panteleju, koji je preko potreban.

Svetlana Mitić ja navela da se dugovanja roditelja prema ovoj ustanovi smanjuju.

Dugovanja se smanjuju. Pre nekih pet godina kad sam došla ne čelo ove ustanove dugovanja roditelja prema našoj ustanovi su bila od 35 do 38 miliona. Sada su dugovanja roditelja na mesečnom nivou 8 do 9 miliona, i zaista smo ponosni na tu saradnju sa roditeljima jer su naučili da treba da redovno plaćaju vrtić i da na taj način pomažu rad predškolske ustanove „Pčelice“, dodala je direktorka „Pčelice“.

U 28 vrtića predškolske ustanove „Pčelica“ ukupno je upisano 6.538 dece, a cene boravka se neće menjati.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde