Naslovna Društvo Otvorena nova škola u Leskoviku

Otvorena nova škola u Leskoviku

0
Na temeljima stare škole, koja je prokišnjavala i bila u lošem stanju, izgrađena je nova škola koja je danas predata na korišćenje meštanima sela Leskovik.

Ranije prošle godine, u razgovoru sa gradonačelnicom, meštani ovog sela su istakli rekonstrukciju škole kao nešto što je najneophodnije Leskoviku.

Pre sedam-osam meseci bili smo ovde sa karavanom gradonačelnice kada ste svi jednoglasno, kao prioritet, stavili da se poboljša ona stara škola koja je prokišnjavala, koja je bila ruinirana, bezbednost dece je bila ugrožena i gradonačelnica je obećala, ne da se popravi, već da ćete dobiti novu školu. Prioritet naše Opštine Crveni Krst je da omladina što više ostane na selu. Jedan od uslova ostanka je i obrazovanje. Iduće godine imaćemo još pet prvaka, zbog čega nam je veoma drago. Naši školarci će uživati u ovoj prelepoj školi“, rekao je predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Prof. dr. Miroslav Milutinović/foto:GP018

Tokom izgradnje ove škole, deca su svoje školske i predškolske obaveze vršila u Dom kulture koji je renoviran za te potrebe, uz pomoć Opštine Crveni Krst.

Ulaganje u decu predškolskog i školskog uzrasta jeste ulaganje u budućnost Niša i Srbije. Bez ove dečice nema nama sutra života u Nišu, a mesta ima za više od trinaest dece, koliko će ih biti od 1. septembra. Mame i tate u Leskoviku treba da porade da i druga učionica bude pune. Obezbedićemo i nameštaj, i da dečica kada krenu u drugo polugođe, u novoj školi sa novim nameštajem“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski/foto:GP018

Ona je navela da je Grad Niš za nešto više od dve godine, pored ove škole, završio i dva vrtića, rekonstruisao više od stotinu toaleta u školama, i da se radi na uređenju dvorišta i sportskih terena. Dodala je da će Grad nastaviti da ulaže u obrazovanje i na druge načine.

Ulagali smo dosta u obrazovanje. Ljude koji su u obrazovnom sistemu smo motivisali da se što više usavršavaju. Pomagali smo i talentovanoj deci stipendijama, koja idu na regionalna i republička takmičenja“, dodala je gradonačelnica.

 

Na kraju, gradonačelnica je rekla da će Grad nastaviti da se trudi da i druga naselja dobiju objekte koji dolikuju 21. veku, a sve zbog mladih naraštaja, koji su budućnost grada i naše zemlje.

Obnovljena škola u Leskoviku/foto:GP018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde