Naslovna Društvo Pre popločavanja, rekonstrukcija čelične konstrukcije mosta

Pre popločavanja, rekonstrukcija čelične konstrukcije mosta

0

Radovi na rekonstrukciji centralnog gradskog trga u Nišu se nastavljaju, a prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, očekuje se početak radova na Tvrđavskom mostu. Početak radova, prema njegovim rečima, diktiraju vremenski uslovi. Isti uslovi diktiraju i početak radova na fontani koja će se nalaziti na sadašnjem parkingu na keju.

Za sada imamo izvođače za sve radove koji su planirani, kaže Milošević i dodaje da se nada da će svi radovi na rekonstrukciji trga biti završeni do kraja ove godine. 

Prema njegovim rečima rekonstrukcija mosta zahteva i dodatne radove na čeličnoj konstrukciji koji moraju da budu završeni pre popločavanja istog.

„Kako bi se krenulo u rekonstrukciju čelične konstrukcije, most treba oslobotidi od obloga kako bi se imao uvid u obim radova. Maksimalna vrednost koja se očekuje je  60 miliona i to je da kažem, neki najlošiji scenario. U zavisnosti od toga u kakvom je stanju most, zavisiće i visina sredstava koji će biti uloženi u samu rekonstrukciju, kaže Milošević.

Kada je reč ofontani ugovoreni su građevinski radovi i izrada betonskog korita i samog bazena fontane, i hidromašinske instalacije koje su predviđene, tako da će sama fontana odnosno radovi, koštati oko 45 miliona, ali  je ugovor zaključen na 60, jer podrazumeva i izradu betonskih klupa i dodatnog mobilijara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde