Naslovna Društvo “Karavan” inspektora u Nišu

“Karavan” inspektora u Nišu

0

Republički inspektori u okviru akcije “Karavan” Nišavskog upravnog okruga susreli su se u sali Skupštine grada sa predstavnicima gradske administracije, institucija i preduzeća. Inspektori su odgovarali na njihova pitanja kako bi im pomogli u tumačenju pojedinih propisa iz delokruga njihovog rada kako ne bi dolazilo do grešaka službenika. 

“Ovi susreti su prava prilika da se kroz živu reč naših inspektora i relevantnih subjekata na nivou Grada Niša i gradskih opština sagledaju svi problemi i pronađu mogućnosti za rešenja, kako bi sve bilo u skladu sa propisima kada republički inspektori dođu u redovnu ili vanrednu kontrolu, kazala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski

Ona je naglasila da su Grad Niš i gradske opštine napredovale u pogledu striktnog poštovanja propisa, jer je uređeno  sve ono što su prošle godine naši inspektori preporučili

U gradskim opštinama inspektori nailaze na pitanja kako regulisati po propisima određene komunalne probleme građana, poput statusa seoskih vodovoda”, rekla je Dragana Sotirovski. 

Miloš Banđur ,zamenik gradonačelnika Niša smatra da su ovakvi susreti u interesu Grada, koji želi da poštuje zakonske procedure. 

Republički inspektori nam pomažu, za sve što primete u redovnom ili vanrednom inspekcijskom nadzoru izdaju nalog da se stanje koriguje u organima lokalne samouprave, ustanova, preduzeća. Smatramo i da određene inspekcije treba da budu u stalnom kontaktu sa gradskim organima, preduzećima i institucijama i da deluju preventiuvno i savetodavno, pored redovnog ili vanrednog nadzora. Ovakvi susreti sa republičkim inspektorima su prilika da uradimo presek stanja i da nadležni iz lokalne samouprave saslušaju primedbe i sugestije”, zaključio je Banđur.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde