Naslovna Društvo SPS Niš obeležio 29 godina postojanja i rada

SPS Niš obeležio 29 godina postojanja i rada

0

Socijalistička partija Srbije u Nišu obeležila je 29 godina postojanja i rada.Predsednik Gradskog odbora najstarije stranke u Nišu, profesor dr Žarko Ranković, istakao je da će se i u narednom periodu ova stranka zalagati za privredni razvoj grada, za socijalnu pravdu, ali i za, kako je istakao, najveći problem u gradu, a to prestanak iseljavanja mladih ljudi.

“Socijalistička partija Srbije a samim tim socijalisti Niša uvek će se zalagati za socijalnu pravdu i jednaksot, za otvaranje novih radnih mesta, za pronatalitetnu politiku i  ono što nam je velika želja, a to je da učinimo sve da smanjimo, ako je to ikako moguće, ljudi iz našeg grada, a pre svega mladih i stručnih kadrova. To se odnosi kako na naš grad, tako in a Srbiju. Smatramo da je to jedan od najvećih problema sa kojima se susreće i naš grad i Republika Srbija”, istako je profesor dr Žarko Ranković.

Prema njegovim rečima Socijalistička partija Srbije svakog dana ima sve više članova i pristilaca, a poseban akcenat stavlja na mlade ljude. Oni sa sobom donose i nove ideje i nove planove koji se odnose na dalji razvoj našeg grada ali i zemlje.

“Osnovne ideje solidarnosti, jednakosti i pre svega pravde moraju mlade ljude da pokrenu, ali pre svega da ih utemelji u tom smislu da ih u narednom periodu prepoznaju kao osnovne i da pristupe Socijalističkoj partiji Srbije, a oni to sve češće i čine”, kazao je Miloš Jocić, predsednik opštinskog odbora Niška Banja.

Socijalistička partija Srbije u Nišu ima oko 5.000 članova. Od 2000. do 2004. godine je bila u opoziciji u Nišu, a od 2004.godine ponovo aktivno učestvuje u gradskoj vlasti.

“Srazmerno volji naših sugrađana, birača, mi možemo da učestvujemo u kreiranju gradske politike”, dodao je profesor dr Žarko Ranković.            

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde