Naslovna Društvo Prvo rekonstrukcija, pa novi most kod Rovčeta u Tvrđavi  

Prvo rekonstrukcija, pa novi most kod Rovčeta u Tvrđavi  

0

Drveni most kod gradskog polja biće rekonstruisan. Most u Tvrđavi je pre nedelju dana zatvoren za pešake, zapravo, jedna njegova strana , dok druga polovina mosta i dalje i može da se koristi, ali se napominje da je bolje da oni koji tu prolaze koriste alternativne prolaze do Gradskog polja.

„Za par dana krenućemo sa rekonstrukcijom drvenog mosta u Tvrđavi kod Rovčeta koji je pre nedelju zatvoren, a rekonstrukcija će pomoći da se most može koristiti  do proleća. Na proleće, odnosno početkom nove budžetske godine, raspisaćemo javnu nabavku i izgradićemo novi most”, kaže Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada

“Novi most će biti na istom mostu i pretpostavljam da će biti sličan ovom, ali do tada,  da bi most mogao da se koristi, zamenićemo sekundarne nosače  koji su stradali i zbog kojih je ceo most nesiguran za uputrebu”, pbjašnjava Nebojša Lović.

On dodaje da su novi sekunadrni nosači su već naručeni.

“U pitanju je lepljeno laminirano drvo it u vrstu materijala ne proizvodi niko u Nišu pa su prve stanice za porudžbinu bile Pojate ili Sremski Karlovci. Odlučili smo se za Pojate jer su bliže i nadam se da ćemo za neki tri do četiri dana dobiti materijal, a obezbedili smo i izvođača koji će uraditi rekonstrukciju”, kaže Nebojša Lović. “Za sedam do osam  dana most ćemo dovesti u sigurno stanje da može da se koristi do proleća, a na proleće  is a prvim lepim danima raspisaćemo nabavku za novi most. Možda već od januara”.

U toku rekonstrukcije most neće biti otvoren za pešake, a student ii ostali građani koji su navikli da idu ovim putem koristiće alternativni prolaz ispod mosta.

Lović dodaje da će rekonstrukcija mosta koštati do 200.000 dinara. Procena je da će materijal da košta između 50 do 100.000 dinara, ali to nije konačna cifra, ali ovoj cifri treba dodati i cenu izvođača. O tome koliko će koštati izgradnja novog mosta još je rano govoriti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde