Naslovna Društvo Za 12. Mini Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba prijavljeno 35...

Za 12. Mini Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba prijavljeno 35 ekipa

0

Sutra, u subotu 24. avgusta u Svetosavskom parku i dvorištu OŠ „Sveti Sava“ u Nišu održaće se „12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“.

Po prvi put na ovom mestu okupiće se veliki broj učesnika i gostiju. Organizatori su Pokret Trećeg doba Niša, Gradska organizacija penzionera,Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, Komandom kopnene vojske Srbije i Domom zdravlja u Nišu.

“Ovo je 12. po redu olimpijada trećeg doba, a gradska opština Medijana se prvi put uključuje jer smo prepoznali pravu vrednost, cilj i poruku ove olimpijade. U nizu manifestacija koje organizuje Gradska opština Medijana, želimo da prvi put jednu posvetimo starijim sugrađanima, koji više nisu u radnom odnosu, često su ostali bez bračnog druga, a deca su im daleko. Želimo da im kažemo da život ne staje sa odlaskom u penziju, a fizička i mentalna aktivnost su pokretač njihovog života i dalje. Svako od učesnika zaslužuje medalju,“ rekao je danas na konferenciji za novinare  kaže zamenik predsednika najveće niške opštine Zdenko Sedlar, uz napomenu da će se sa sličnim akcijama nastaviti i u narednom periodu.

Takmičenje penzionera i penzionerskih udruženja Niša je uvod u Olimpijadu koja će se ove godine održati u Vrnjačkoj Banji, krajem septembra ili početkom oktobra.

Po rečima Hadži Milorada Stošića, predsednika Pokreta Trećeg doba suština  postojanja udruženja “Treće doba” je podizanje svesti starijih osoba da se u trećem dobu može ne samo živeti , nego se može veoma lepo živeti.

“Mi želimo da podstaknemo aktivnost starijih ljudi da budu i dalje učesnici svih društvenih događaja, da budu aktivni u promociji svega onoga što čini jedan grad, državu, porodicu lepim i primernim. Mi želimo kroz ove manifestacije da podignemo aktivnost i kreativnost i uključimo što veći broj penzionera u sportski i kulturni život, edukacija u oblasti zdravlja, očuvanje fizičke kondicije koliko god je to moguće.“

Hadži Milorad Stošić se zahvalio Gradskoj opštini Medijana, vojsci koja će spremati ručak za 250 učesnika, Domu zdravlja i Osnovnoj školi Sveti Sava“ na izuzetnoj podršci u organizaciji.

Sportska takmičenje će se odvijati u nekoliko disciplina, a to su štafet-brzo hodanj, fudbal, košarka, šah i pikado prijavilo se više od 30 ekipa.

Sve vreme takmičenja trajaće izložba rukotvorina udruženja penzionera i zadrugara Nišavskog upravnog okruga. U organizaciji Doma zdravlja održaće se Bazar zdravlja, sa svim zdravstvenim službama ove ustanove, i prilikom da svi učesnici i posetioci provere svoje zdravstveno stanje.

“Dom zdravlja Niš je i ove godine prihvatio organizaciju Bazara zdravlja u okviru segmenta zdravlja. Kao ustanova primarne zdravstvene zaštite prepoznaje značaj negovanja kulture življenja i fizičke aktivnosti u starijem dobu, a sve u korist kvaliteta života i produženja dužine života. Na bazaru zdravlja učestvuju sve službe Doma zdravlja. Naše usluge namenjene su kako učesnicima olimpijade , tako i svim posetiocima,” rekla je PR Doma zdravlja dr. Nevena Simović.

Otvaranje je u 9 sati i 30 minuta, proglašenje najboljih u 17 i 30. Za 19 sati zakazan je koncert orkestra „Crne mambe“.Dolazak na manifestaciju najavili su i predstavnici resornih ministarstava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde