Naslovna Niš Preko 1000 turista je za 15 dana razgledalo Niš iz panoramskog autobusa

Preko 1000 turista je za 15 dana razgledalo Niš iz panoramskog autobusa

0

U prvih 15 dana, od  sredine jula kada je počeo da saobraća, Niš je iz panoramskog autobusa razgledalo oko 1000 ljudi, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš. On dodaje da su sva tri polaska dnevno popunjena, a za mesec dana, koliko panoramski autobus može da se vidi na niškim ulicama, otkazan je samo jedan polazak i to zbog vremenskih uslova.

“Ova turistička usluga je odlično primljena i od turista koji dolaze iz drugih gradova ali i od samih Nišlija”, kaže Parlić.

“Ljudi iz Niša mogu da koriste i besplatno vožnju panoramskim autobusom ukoliko svrate do nekog od punktova TON-a i prijave. Za to im je potreban samo dokument kojim potvrđuju da su Nišlije. Besplatnu vožnju mogu da dobiju i studenti uz indeks fakulteta sa niškog Univerziteta. Našim sugrađinama je namenjen polazak u 13 sati”.

Panoramski autobus polazi sa stajališta iz Narodnog pozorišta koje je sada vidno i obeleženo. Planirana su tri polaska dnevno, od 11, 13 i 17 sati. Vožnja i razgledanje Niša i Niške Banje traje 80 minuta.

“Cene vožnje su iste kao i za turiste, 400 dinara za odrasle i 250  za decu do 12 godina. Grad subvencioniše besplatnu vožnju u 13 sati”, dodaje Parlić.

Uroš Parlić dodaje da  je za prvih šest meseci u ovoj godini došlo do povećanja broja turista koji su posetili Niš, ali je povećan i  broj noćenja. Statistika pokazuje da je broj turista u ovom period povećen za 3, 7 posto u broju turista i 7 posto u broju noćenja.

“Ono što je dobro vraćaju nam se i domaći turisti kao i strani tako da povećanje turista stalno raste. Sada smo započeli  i kampanju zajedno sa Er Srbijom da predstavimo Niš u onim gradovima za koje postoje letovi sa niškog aerodroma. Prošle nedelje smo održali promociju u Salcburgu, a imali smo u goste i 10 novinara iz Beča koji će u Austriji promovisati naš grad. Mislim da im se dopao život u gradu”, kaže Parlić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde