Naslovna Društvo Ko je nadležan za đubre kod Palilulske rampe ?!

Ko je nadležan za đubre kod Palilulske rampe ?!

0

Gradski portal 018 – 14.12.2017.

Da nam grad bude lep i čist, rečenica je koju često čujemo od gradskih većnika. I ništa u tome ne bi bilo čudno da nije situacija na koje svakodnevno nailazimo šetajući kroz grad. U nastojanju da javne površine u gradu budu uređene, i da pre svega ne narušavaju izgled ili funkcionalnost, na više lokacija u Nišu uklonjeni su nelegalni montažni objekti. Međutim, vrlo često nakon uklanjanja ovakvih objekata ostaju tone otpada i pretvaraju se u male divlje deponije, za koje se ne zna ko je nadležan.

Najnoviji primer je situacija na Palilulskoj rampi, na koju je redakciji Gradskog portala ukazala naša slušateljka B.I. Na slikama, u najstarijem delu grada, na prometnom mestu vidi se đubre koje je ostalo nakon uklanjanja trafika i lokala koji su bili uz Palilulsku rampu.

 (foto:B.I)

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Nedavno su i građani Duvaništa reagovali na divlju deponiju uz kej, na potezu od Rode ka Brzom Brodu. Iz JKP Medijane kažu, da oni bez naloga komunalne inspekcije ne izlaze na teren, da su nekoliko puta čistili pojedine deponije, ali da nije njihova dužnost da uklanjaju lom koji neko ostavlja za sobom, kao i da se treba dobro informisati koje su njihove nadležnosti.

Nadamo se da će neko iz gradske opštine Palilula u saradnji sa komunalnom inspekcijom ove opštine reagovati.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde