Naslovna Društvo Istorijski arhiv poziva Nišlije da besplatno digitalizuju svoja stara dokumenta i slike

Istorijski arhiv poziva Nišlije da besplatno digitalizuju svoja stara dokumenta i slike

0
Istorijski arhiv Niš nastavlja akciju digitalizacije arhivske građe, i poziva sve građane ukoliko imaju neka stara dokumenta koja žele da trajno sačuvaju, zakažu besplatan termin.

„Dragi sugrađani, nastavljamo akciju digitalizacije arhivske građe, a vi ukoliko imate neka stara dokumenta (ukaz, diplomu, fotografiju, svedočanstvo, letak, plakat i drugi štampani/pisani materijal) iz nacionalne, lokalne i porodične istorije, a želite da omogućite njegovo trajno čuvanje, pozovite i zakažite termin u kome ćemo besplatno digitalizovati Vašu građu po najvišim arhivističkim standardima“, navode iz Istorijskog arhiva.

Istorijski arhiv Niš je ustanova kulture koja prikuplja i čuva tragove prošlosti u vidu dokumenata, knjiga, fotografija, projekata, plakata i sličnog.

Poseduju i sedam zbirki fotografija, plakata, Varia i 77 rukopisnih hronika, biografija i autobiografija učesnika Narodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije koje su proglašene građom od velikog značaja, mikrofilmova i zbirka pečata.

Bibliotečki fond obuhvata 13.000 naslova, 75 starih retkih knjiga nastalih u periodu od 1788. do 1867. godine.

Od svog postojanja do danas su organizovali preko devedeset tematskih izložbi dokumenata, knjiga, fotografija i drugih eksponata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde