Naslovna Društvo Besplatan gradski prevoz za starije od 70 godina od 1. decembra

Besplatan gradski prevoz za starije od 70 godina od 1. decembra

0
Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da se granica za besplatan prevoz u gradu za penzionere spusti na 70 godina. Cilj Grada Niša je da naredne godine nova odluka obuhvati i penzionere starije od 65 godina. Doneta je i odluka da se borcima koji su na evidenciji Centra za socijalni rad, omogući popust na komunalne usluge do 45 odsto.

Do sada je na snazi bila odluka da besplatan prevoz imaju svi stariji od 75 godina, i samo stariji od 70 godina sa penzijom nižom od 28.960 dinara.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će u prvoj polovini naredne godine, besplatan prevoz u gradu dobiti i svi penzioneri stariji od 65 godina.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Danas smo doneli odluku da penzioneri stariji od 70 godina od 1. decembra imaju mogućnost besplatnog prevoza. Do sada je tu mogućnost imalo negde oko 28.000 penzionera, sada će njih oko 10.000 dobiti takođe tu mogućnost. Tako da od 1. decembra svi stariji od 70 godina imaće besplatan prevoz u Nišu. Kako budemo finansijski ojačavali, sada u ovom trenutku Grad može finansijski da izdrži tu mogućnost, da iduće godine, verovatno u prvoj polovini, damo i penzionerima starijim od 65 godina tu mogućnost“, poručila je gradonačelnica.

U Nišu trenutno ima oko 60.000 penzionira, što znači da će novom odlukom više od polovine niških penzionera besplatno voziti u javnom gradskom prevozu.

Gradonačelnica je dodala i da je nakon dogovora sa boračkim udruženjima, Grad Niš odlučio da borcima da određene pogodnosti. Pogodnosti za komunalne usluge u iznosu od pet do 45 odsto će dobiti socijalno ugroženi borci, a oni borci koji nisu na evidenciji Centra za socijalni rad ostvaruju popust na komunalne usluge od 20 odsto.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde