Naslovna Društvo Otvorena 16. Olimpijada trećeg doba, ministar Krkobabić na otvaranju

Otvorena 16. Olimpijada trećeg doba, ministar Krkobabić na otvaranju

0

Oružani nemerljivim iskustvom i mladalačkim i sportskim duhom, pripadnici trećeg doba okupili su se u Parku Svetog Save, kako bi pokazali da i dalje mogu da se takmiče u raznim sportovima. Ovu manifestaciju je svečano otvorio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Okupljene je prvo pozdravio domaćin Olimpijade sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš Hadži Milorad Stošić iz Pokreta trećeg doba. Oni su u saradnji sa Gradskom organizacijom penzionera (GOP) organizovali ovo takmičenje sa ciljem da promovišu aktivnu i kreativnu starost, ali i da posebnu pažnju posvete zdravlju, kulturi i ekologiji.

Hadži Milorad Stošić, foto:GP018

Hajde da izađemo iz stanova, hajde da se malo družimo, da razmenimo informacije i budemo u toku. Mi smo olimpijci koji ne podržavaju filozofiju „bitno je učestvovati“, želimo i da pobeđujemo. Sam naziv manifestacije govori da imamo više segmenata u toj manifestaciji i smatramo da su i sport, kultura, zabava i ekologija i zaštita životne sredine veoma bitne. Biće izložbe slika, ekologija – informacije za zaštitu životne sredine“, poručio je Hadži Milorad Stošić.

Olimpijadu je otvorio Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu. On je pre svega pozdravio sve seljake u Nišu i okolini.

Milan Krkobabić, foto:GP018

Vidim da ste orni i spremni za takmičenja. Mladalački duh je tu, zdravi ste, medicinska pomoć neće trebati i verujem da ste puni para. Šalim se, ali vi znate da cenite svaki dinar, znate da cenite to što su penzije redovne i sigurne i znate da cenite brigu države, jer vi činite osnovni temelj ove države. Ova Srbija uglavnom i počiva na vama, jer preko 20 posto čine osobe starije od 60 godina“, poručio je Krkobabić olimpijcima.

A jedna od olimpijki trećeg doba je i Biljana Radenković, koja je ove godine zamenila svoju nekadašnju disciplinu i oprobaće se u pikadu.

Biljana Radenković, foto:GP018

„Aktivnost nas održava. Moramo da se nečim bavimo u trećem dobu. Ne dajemo se, ne treba da sedimo u kući i gledamo televiziju, već da izađemo napolje i da se krećemo. Imala sam udes prošle godine, tako da se ove godine neću takmičiti u brzom hodanju, već u pikadu“, rekla je Biljana.

Bogoljub Mitrović, foto:GP018

Bogoljub Mitrović iz Popovca kaže da učestvuje dugi niz godina, što mu pomaže da održava kondiciju i da se podseća ljubavi prema fudbalu. Sada se takmiči u šutiranju penala, ali i u brzom hodanju i šahu.

Maja Živković, foto:GP018

Članica veća za sport u Opštini Medijana Maja Živković je istakla da joj je drago što je upravo sport razlog njihovog okupljanja i poželela im je da pobede zdravlje i sport.

Zamenica gradonačelnice je dodala da je sama pobeda njihovo okupljanje i želja da se bave sportom i budu aktivni.

Dušica Davidović, foto:GP018

Pored penzionera iz Niša i okoline, na ovom takmičenju dolaze i olimpijci trećeg doba iz Kragujevca, Aleksinca, Zaječara i drugih gradova.

Zabavni program, kao i proglašenje pobednika, održaće se u 17 sati, nakon čega će 16. Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba biti zatvorena.

Milan Krkobabić, foto:GP018

Učesnici ovogodišnje Olimpijade, kao i brojni gosti i sugrađani, uživaće u kulturnom delu manifestacije, izložbi slika, domaćoj radinosti i narodnim rukotvorinama, a program će 3. septembra, biti nastavljen uz obilazak znamenitosti Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde